С 50 на сто са се увеличили жертвите по пътищата

...
С 50 на сто са се увеличили жертвите по пътищата
Коментари Харесай

С 50 на сто са се увеличили жертвите по пътищата в Ловешка област за година

С 50 на 100 са се нараснали жертвите по пътищата в Ловешка област за година. От началото на 2019 година при пътнотранспортни катастрофи в региона са починали 24 души, при 16 предходната година. Това заяви за Българска телеграфна агенция основен контрольор Николай Недялков, шеф бранш "Пътна полиция " при ОД на Министерство на вътрешните работи - Ловеч, по време на отбелязване на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни катастрофи - 17 ноември.

Във възпоменанието се включиха младежи и институции от Ловеч. На изхода на града в посока Плевен доброволци от БМЧК раздаваха листовки на водачите по отношение на провежданата през ноември акция "Зима ". Шофьорите бяха спирани от чиновници на бранш "Пътна полиция " при ОД на Министерство на вътрешните работи.

Над 43 000 водачи са санкционирани от началото на акция "Зима "

Недялков добави още, че, съгласно статистиката, повишен е и броят на тежките произшествия на пътя /210/, както и на ранените /298/ в тях. По думите му главните аргументи са несъобразена скорост с атмосферните и пътни условия, подценяване на личните благоприятни условия на лидера на моторното транспортно средство, погрешно изпреварване.

Той сподели още, че на избраните сектори с централизация на пътнотранспортни катастрофи се реализира непрекъснат надзор. Най-много произшествия през годината са станали в региона на общините Луковит, Угърчин и Ловеч.

"По-голяма приемливост, да бъдем по-внимателни на пътя, да не подхващаме рискови маневри и да караме със съобразена скорост ", моли към водачите Недялков. Той напомни, че с цел да подготвим автомобила си за зимата, той би трябвало да е оборудван с триъгълник, аптечка, пожарогасител, светлините да са в техническа редовност, да е заменен антифризът и течността за чистачките, а гумите да са с грайфер не по-малък или еднакъв на 4 мм.

От Министерство на здравеопазването разпространиха график за разпределяне на донорски карти

Цветомира Георгиева, шеф на Оценка за съвместимост на БЧК - Ловеч, уточни, че в днешната акция младите доброволци раздават на водачите и така наречен донорски карти по плана "Да! За живот! ". По думите й от няколко години се провеждат сходни акции на пътя - за колани, за гумите, за аптечките, и имат резултат. "Това е метод да напомним на хората да бъдат по-внимателни на пътя ", съобщи Георгиева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР