С 50,6% са скочили покупките на лаптопи на изплащане по

...
С 50,6% са скочили покупките на лаптопи на изплащане по
Коментари Харесай

Лаптопите най-търсени в кризата

С 50,6% са скочили покупките на преносими компютри на погашение по време на коронакризата. Търсенето е било най-вече на модели с по-добри характерности. Затова и междинната цена е по-висока с 32,1% спрямо най-купувания модел от първата половина на 2019 година Така преносимите компютри се изкачват до 4-о място в класацията " Топ 10 на погашение ", която се прави от " БНП Париба Лични финанси ".

Бумът в търсенето на преносими компютри се изяснява с отдалеченото образование на децата и работата от вкъщи при започване на пандемията. Най-купуваните модели са били с по-мощни процесори и видеокарти, по-добра резолюция на екрана и с огромна памет. През първата половина на 2020 година междинната цена на преносимите компютри на погашение е била 650-700 лева при 480-530 лева година по-рано.

Българинът е купувал по-скъпи смарт телефони, които се оказват най- търсената стока на погашение, като най-купуваният модел е близо три пъти по-скъп спрямо спечелилия през 2019 година В класацията пет от десетте артикули са по-евтини тази година по отношение на спечелилите от първата половина на 2019 година

Това са пералните, обзавеждането за спалня, матраците, хладилниците и готварските печки. В същото време характерностите на най-търсените модели са близки до тези година по-рано.

Обясненията за тази наклонност са, че промоциите по време на рецесията се отразиха върху междинните цени и че в устрема си да спестят пари хората избраха относително по-стари модели, а не най-новите. Най-значително понижение е регистрирано при междинната цена на обзавеждането за спалня.

Най-търсеният модел през първата половина на 2020 година коства 600-650 лева, а година по-рано междинната цена е била 850-900 лева Средната цена на хладилниците се е намалила от 730-780 лева през 2019 година до 600-650 лева в този момент. Готварските печки са по-евтини с близо 100 лв. и междинната цена на най-търсения модел през последните 6 месеца е 700-750 лева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР