С 5 месеца предсрочно ще бъде пусната отсечката от магистрала

...
С 5 месеца предсрочно ще бъде пусната отсечката от магистрала
Коментари Харесай

Пускат предсрочно 23-километровата отсечка от АМ Струма

С 5 месеца предварително ще бъде пусната правата от автомагистрала " Струма " от Кресна до Сандански, сподели по bTV ръководителят на УС на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Светослав Глосов.

Официалното разкриване ще е след края на идната седмица (преди Коледните празници).

В средата на ноември министър председателят Бойко Борисов заяви, че откриването на новия сектор от автомагистралата ще се съчетае със взаимно съвещание на държавните управления на България и Македония.

В тази си част (лот 3.3) автомагистралата е дълга 23.6 километра и се включва в построения към този момент лот 4. В по-голямата си част трасето на автомагистралата се развива паралелно на река Струма и в този момент съществуващия път Е-79, който напълно ще се резервира. В сектора има 2 пътни възела - п. в. " Струмяни " и п. в. " Сандански ", 25 огромни уреди - мостове над реките Струма, Злинска, Градешка, Потока, Речичка, Санданска Бистрица, Лешничка, надлез над ж. п. линията София - Кулата, 9 селскостопански подлеза и надлеза, 4 площадки за отдих, на които ще има и тоалетни.

В плана за строителството на автомагистрален сектор е планувано и построяването на " Интелигентни транспортни системи ". Те включват станции за преброяване и ръководство на трафика, видео наблюдаване, за премерване на тежестта на транспортните средства и за метеорологично наблюдаване. Това е първият план за магистрално строителство у нас, който включва такива системи.

Строител на сектора е Консорциум " Струма лот 3.3 ", в който са: " ГБС инфраструктурно строителство " АД, " Пътстрой 92 " АД, " Главболгарстрой " АД и " Геострой " АД. Строителният контрол реализира " Пътинвестинженеринг " АД. осъществяването се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет посредством Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014-2020 година

В последния почивен ден преди коледните празници - 21 декември, сред 14 и 20 ч. ще бъде неразрешено придвижването по автомагистралите на товарните коли над 12 тона. Целта е да бъде обезпечено естественото напредване на колите, разясни през днешния ден Глосов. Същото ще важи и за последния почивен ден по празниците.

От 16-те пътните сектори, за които от Българска социалистическа партия желаят инспекция, единствено 4 са били ремонтирани в последните 5 години, сподели още шефът на УС на АПИ.

Участъците по автомагистрала " Хемус ", които показват от левицата, са издигнати преди повече от 30 година и не са ремонтирани.

Вчера пък Глосов сподели, че автомагистрала " Хемус " е предпочитана задача в програмата на държавното управление и би трябвало да бъде приключена до 2024 година.

Глосов напомни, че през 2014 година по искане на държавното управление на Пламен Орешарски е направена цялостна проверка на пътищата, издигнати по оперативните стратегии, от Европейската комисия. Взети са и проби от пътните сектори. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР