С 5 гласа „за“, Съветът за електронни медии утвърди състава

...
С 5 гласа „за“, Съветът за електронни медии утвърди състава
Коментари Харесай

Вижте новия управителен съвет на БНТ


С 5 гласа „ за “, Съветът за електронни медии утвърди състава на Управителния съвет на Българска национална телевизия, според чл.55 от Закона за радиото и малкия екран, оповестиха от медията. Управителният съвет на Българска национална телевизия се състои от петима членове и се ръководи от Генералния шеф на публичната телевизия Константин Каменаров, който е негов член по право.

Членове на Управителния съвет на Българска национална телевизия са Валери Запрянов, Василена Матакиева, Зина Трифонова и Антон Андонов.
Предложените членове на УС на Българска национална телевизия дават отговор на условията на чл.59 от Закона за радиото и малкия екран. На първото съвещание на управителния орган на Българската национална телевизия ще бъдат избрани ресорите на членовете на Управителния съвет.

Допълнителна информация

ВАЛЕРИ ЗАПРЯНОВ Валери Запрянов има над 35-годишен професионален опит в региона на публицистиката, в печатни и електронни медии. Един от основателите на в. „ Стандарт “ и някогашен основен редактор на сп. „ Сега. В интервала 2001 година – 2015 година е бил основен редактор на седмичното списание „ Тема “, на което е издател. През 1996 година е бил шеф на „ Канал 1” на Българска национална телевизия. Бил е заместител – ръководител на Съюза на издателите в България. През 2012 година е определен за ръководител на Българския медиен съюз. Носител е на журналистическата премия „ Паница “ за поредност репортажи от войната в Сараево, Босна (1995).

ВАСИЛЕНА МАТАКИЕВА Василена Матакиева е квалифициран магистър по спортна логика на психиката, сега е докторант в катедра "Психология и педагогика " в Националната спортна академия. Работи в Българска национална телевизия от 1992 година, водеща на спортни излъчвания и вести, създател на телевизионни филми. Има опит в радиожурналистиката. През 2005 година, е пресаташе на БОК и взе участие в подготовката на кандидатурата на София за хазаин на Олимпийски игри. Член е на медийната комисия на Българския Олимпийски комитет. От 2009 година е учител в магистърската стратегия по спортна публицистика в НСА.

ЗИНА ТРИФОНОВА Зина Трифонова има богат професионален опит в държавната администрация. Работила е като юрист в Комитета по пощи и далекосъобщения, ръководство „ Правно”. Работила е по правенето на планове на законови и подзаконови актове в региона на електронните медии и известията. По-късно управлява дирекция „ Правна “ на Министерство на превоза и известията (днес Министерство на превоза и осведомителните технологии). През 2002 година е определена за член на Комисията за контролиране на известията, от квотата на Народното събрание. От 2007 година има независима адвокатска процедура в състава на Софийската адвокатска гилдия.

АНТОН АНДОНОВ Антон Андонов има близо 15-годишен опит в региона на медиите. Автор е на редица изявления за разнообразни български и задгранични списания. Повече от 10 години работи като сценарист и редактор в редица български и лицензни телевизионни формати в трите национални малките екрани. Има присъединяване в влиятелни интернационалните планове. От 2012 година става част от екипа на предаването „ Събуди се “, предавано по Нова телевизия и един от неговите водещи. През 2015 работи в планове на Българска национална телевизия („ 55 лица от Вашия живот “ и Детска Евровизия). Има опит и като информационен съветник.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР