С 5 гласа за - 4 против – и 5

...
С 5 гласа за - 4 против – и 5
Коментари Харесай

Комисията по енергетика не прие да се отмени дерогацията на Лукойл

С 5 гласа " за " - 4 " срещу " – и 5 " въздържали се ". Комисията по енергетика в Народното събрание не одобри да се анулира дерогацията (възможността да употребява съветски петрол, -бел. ред.) на рафинерията " Лукойл Нефтохим Бургас “ за преправка на нефт с генезис Русия в тридневен период от влизането на закона в действие. Настоящите текстове плануват дерогацията да отпадне изцяло през октомври 2024 година

Предложението е в план за изменение на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна. Законопроектът е с номер 49-354-01-114, внесен от Делян Добрев на 10 ноември 2023 година

С 9 гласа  " за, нито един " срещу " и 4 " въздържал се " комисията по енергетика утвърди план за промени на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна,  с номер 49-354-01-116. Предлага се прецизиране на разпореждания, в това число и на задължените лица по заплащане на енергийна вноска, съобщи Българска телеграфна агенция. Проектозаконът е импортиран от Радослав Рибарски, Васил Стефанов и Ивайло Мирчев на 10 ноември 2023 година. 

Предлага се енергийните вноски да се дължат при импорт и транспорт на природен газ с генезис Русия с кодове КН 2711 11 00 и 2711 21 00.

Промяната е обвързвана с неналичието все още на формулировка на " директен транспорт ", прецизираха вносителите на законопроекта.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР