С 5,8% е намаляло потреблението на незаконни цигари през 2018

...
С 5,8% е намаляло потреблението на незаконни цигари през 2018
Коментари Харесай

Контрабандата на цигари е намаляла с 5,8%

С 5,8% е намаляло потреблението на противозаконни цигари през 2018 година Това сочат резултатите от обичайното проучване на празни опаковки у нас. Те бяха оповестени пред министър-председателя Бойко Борисов и представители на държавните институции, директно ангажирани с противодействието на контрабандата. Резултатите са на база изследване на изхвърлените празните кутии с цигари, които са били събирани за проучването.
За последното тримесечие на 2017 година делът на контрабандата е бил 6,6%, което демонстрира, че с 0,8% е спаднала контрабандата на цигари, регистрираха фирмите, подготвили проучването.
" За последните 6 месеца сме хванали над 10 млн. къса цигари, от които най-вече в Плевен и в Стара Загора ", добави министърът на вътрешните работи Валентин Радев .
" Много пъти съм си признавал, че няколко години наред не успяхме да намерим формула да накараме " Митниците ", Министерство на вътрешните работи и данъчните да си споделят информация и това става с ново звено в ГДБОП – там може да се открие всякаква информация ", сподели министър председателят Бойко Борисов.

" Всяка седмица от април вършим информация какво тъкмо сме хванали и за последната седмица са 103 хиляди къса цигари и 50 хиляди кутии ", посочи той.
" Решихме всяка сряда с основния прокурор, както и шефовете на данъчните, митниците и службите на Министерство на вътрешните работи да организираме оперативка, на която отчитаме резултатите и планираме. Личното ангажиране на прокуратурата по тази тематика дава своя резултат ", добави още министър председателят.
Според Борисов постигнатите позитивни резултати са изгода на цялото общество и са с помощта на положителната работа и съгласуваност сред институциите.
" Доволен съм, че в наклонност данните повече от година вървят в тази посока. Нямаме никакво желание на отстъпваме на назад. Сега ще видите, че секторът с горивата още ще изсветлее с новите промени. Съпротивата не беше инцидентна ", сподели още министър-председателят.
Той благодари на прокуратурата за положителната работа и по битката против незаконния трафик на хора през граница като акцентира, че за последните месеци в страната са арестувани 77 трафиканти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР