С 42 гласа За“ по време на днешното извънредно заседание

...
С 42 гласа За“ по време на днешното извънредно заседание
Коментари Харесай

Община Стара Загора кандидатства за финансиране на проекта Литературна Стара Загора - убежище на Духа...

С 42 гласа „ За “ по време на днешното изключително съвещание на локалния парламент общинските съветници поддържаха предложение за даване за безплатно ръководство на Музей „ Литературна Стара Загора “ за период от 10 години на неподвижен парцел – обществена общинска благосъстоятелност, с повърхност 545 кв.м. Теренът е пешеходното пространство, заключено сред източната фасада на Музей „ Литературна Стара Загора “ и западната фасада на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „ Лубор Байер.

е подала планово предложение „ Литературна Стара Загора – леговище на Духа…. “ за даване на безплатна финансова помощ по Резултат 1 „ Подобрено ръководство на културното завещание “, Подрезултат 1.1 „ Културно завещание, показано в ревитализирани, реставрирани и реновирани места “, стратегия „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “, финансирана от Финансов механизъм на европейското икономическо пространство 2014-2020. Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ е 782 319.56 лв.. Партньор по плана е Международен книжовен фестивал Берген (Bergen international literary Festival (LitFestBergen).
Община Стара Загора става столица на опера и балета
Oт 26 нормври до 10 декември ще се организира 51-вото издание на Фестивалът на оперното и балетното изкуство /ФОБИ/. Откриването ще се със...

Целта на плановото предложение е стимулиране предприемаческият метод в активността на културните институти за усъвършенствано ръководство и показване на културното завещание и привличане на нови публики, в това число посредством ревитализиране на пространството пред Музей „ Литературна Стара Загора “, заключено сред източната фасада на Музей „ Литературна Стара Загора “ и западната фасада на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „ Лубор Байер. Проектното предложение " Литературна Стара Загора - леговище на Духа.... " е ориентирано към ревитализиране на Музея и външното му пространство, и внедряване на технологично-атрактивни и образни средства.

Максималният период за осъществяване на плана е 24 месеца след сключване на контракта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР