С 40 гласа За“ и 11 Против“ общинските съветници одобриха

...
С 40 гласа За“ и 11 Против“ общинските съветници одобриха
Коментари Харесай

Над 50 предложения гласуваха общинските съветници в Стара Загора по време на априлското си заседание 

С 40 гласа „ За “ и 11 „ Против “ общинските съветници утвърдиха Бюджет 2022 година на Община Стара Загора по време на днешното постоянно съвещание на Общинския съвет. Близо час продължиха дебатите преди приемането на най-важния финансов документ на Общината за годината. Макрорамката му е над 205 млн. лв.. По време на съвещанието ръководителят на ПК по финанси и бюджет Николай Николов съобщи, че „ това е вероятен, действителен бюджет. Бюджет, който ще даде опция общината да може да развива своята активност във всяка една сфера- както обществено, по този начин и в инфраструктурно направление. Бюджет, който ще резервира това, което община Стара Загора следва като политика. Той дава отговор на всички условия и има задоволително запаси и буфери, с които да може да поеме внезапна смяна “, посочи Николов. Дебати провокира и приемането на Етичен кодекс на общинските съветници в Общински съвет Стара Загора. На първо четене беше признат и Правилник за образуване на активността на общинското сдружение „ Гробищни паркове- Стара Загора “.

Старейшините поддържаха бюджетната прогноза за локалните действия на Община Стара Загора за интервала 2023 – 2025 година, както и годишния проект на дейностите за поддръжка за личностно развиване на децата и учениците в Община Стара Загора за 2022 година. По време на априлско съвещание на Общински съвет беше утвърдено възлагане на публичен транспорт на пасажери по нова автобусна линия от регионалната транспортна скица, която ще обслужва пътуващите от Стара Загора до Сърневец. Взето беше решение за освобождение на шефа на „ Автосервиз на здравни заведения “ ЕООД назначението на инж. Деньо Денев за краткотрайно изпълняващ длъжността до избиране на нов шеф.

Дадено беше единодушие Община Стара Загора да стане член на Сдружение с нестопанска цел (СНЦ) в социална изгода с название Местна инициативна група (МИГ) – Чирпан. В него ще бъдат включени селата Яворово, Ракитница, Богомилово, Кирилово, Елхово и Сладък бунар.

Общо над 50 оферти бяха гласувани на априлската сесия на Общинския съвет в Стара Загора.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР