С 35000 лв. Община Габрово ще подпомогне осъществяването на инициативата

...
С 35000 лв. Община Габрово ще подпомогне осъществяването на инициативата
Коментари Харесай

Община Габрово подкрепя инициативата За качествено здраве на село

С 35000 лева Община Габрово ще подкрепи реализирането на самодейността „ За качествено здраве на село “, която Женско благотворително сдружение „ Майчина грижа “ започва през 2022 година и избра за една от своите дела през годината.

Това стана факт след признатото Решение на Общински съвет – Габрово на постоянно съвещание извършено на 24 ноември. С него се дава единодушие Община Габрово да се включи като сътрудник в самодейността „ За качествено здраве на село “ на Женско благотворително сдружение „ Майчина грижа “, чиято цел подхожда на плануваната мярка в Програмата за реализация на Плана за интегрирано развиване на Община Габрово за основаване на опция за мобилни здравни услуги, включително и „ мобилен лекар “.

До момента прегледи от експерти са осъществени на искащите поданици на селата Дебел дял, Стоевци и Новаковци. Ползата за локалната общественост е безспорна, защото това е предварителна защита върху степента на пораждане на публично значимите болести.

С самодейността се дава опция на лицата на възраст над 65 години с непрекъснат или сегашен адрес в обитаемоте места на община Габрово, еднократно да употребяват следните медико-диагностични действия и проучвания: обзор от кардиолог, от невролог, ЕКГ, проучвания на кръвна захар, урина и липиден профил. Изключение е град Габрово и местата, където към този момент са осъществени прегледите на експертите през тази година.

В организацията интензивно вземат участие кметовете и кметските наместници, които изготвят описи на искащите за обзор и обезпечават подобаващи условия за тяхното осъществяване.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР