С 34 милиона лева са се увеличили оборотите на работещите

...
С 34 милиона лева са се увеличили оборотите на работещите
Коментари Харесай

С 34 милиона лева са скочили оборотите по Северното Черноморие през това лято

С 34 милиона лв. са се нараснали оборотите на работещите в туристическия отрасъл по Северното Черноморие през това лято в съпоставяне със същия интервал на предходната година, сподели през днешния ден във Варна вицепремиерът Валери Симеонов.

Заедно с регионалния шеф Стоян Пасев и кмета на крайморския град Иван Портних той взе участие в разширено съвещание на съвета по проблемите на туризма, който включва представители на всички контролни институции.

През отминалия към този момент сезон броят на осъществените закононарушения по Северното крайбрежие е намалял с близо 25 %, а разкриваемостта се е повишила с към 50 на 100, регистрира Симеонов.

По думите му близо три пъти са спаднали административните данъчни нарушавания. Вицепремиерът добави, че от Национална агенция за приходите - Варна, регистрират 8 % растеж на събраните налози през сезона. Той посочи, че към момента не престават инспекциите на притежателите на 302 първокласни автомобила, които би трябвало да потвърдят с какви доходи са купили колите си.

Шумовото замърсяване по Северното Черноморие като цяло бе лимитирано и го нямаше грохотът от заведенията от предходни лета, сподели още Симеонов. По думите му през сезона са установени 148 такива нарушавания, което демонстрира, че казусът не е дефинитивно решен, само че най-малко е стеснен.

Вицепремиерът добави, че инспекторите по труда са записали много нарушавания на графиците на работещите в разнообразни обекти. Според него обаче това е обикновено болести неналичието на работна ръка. Когато чиновниците не доближават, графиците се нарушават, само че хората би трябвало да получават възнаграждение за ексклузивен труд, уточни Симеонов.

Сезонът по Северното Черноморие беше сполучлив, заключи вицепремиерът и благодари на институциите за добре свършената работа. Областният шеф Стоян Пасев добави, че макар края на лятото инспекциите може да намалеят, само че ще продължат през цялата година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР