С 33 гласа Елен Герджиков бе избран за председател на

...
С 33 гласа Елен Герджиков бе избран за председател на
Коментари Харесай

И опозицията в СОС обеща промени, Сидеров със закана към Фандъкова

С 33 гласа Елен Герджиков бе определен за ръководител на новия Столичен общински съвет след скрито гласоподаване. За зам.-председатели при очевидно гласоподаване бяха определени проф. Иво Петров от ГЕРБ, Милка Христова от Българска социалистическа партия и арх. Борислав Игнатов от " Демократична България " (ДБ).
Сподели с твоите другари
Категорични поръчки за смяна в София направиха освен кметът Йорданка Фандъкова, само че и представителите на опозицията. " Сега идва моментът, в който да забележим кой е подготвен да работи за измененията и кой ги употребява единствено като избирателен кьорфишек ", съобщи Калоян Паргов от Българска социалистическа партия и добави, че социалистите ще бъдат единствената съпротива – градивна, предлагаща решения. " За нас е значимо да стартира действителното решение на проблемите в града, превъзмогване на несъответствията, гарантирането на непорочност на въздуха, облекчаването на трафика и паркирането, подобряването на инфраструктурата в кварталите, обезпечаване тук-там в детските градини ", заизрежда той. Като основна тематика за този общински съвет Паргов уточни презастрояването и обърна внимание, че решаването на този проблем е обвързване към всички софиянци.
От името на общинските съветници на Демократична България Методи Лалов напомни, че са трета мощ в общинския съвет точно поради вярата на хората за смяна. " Демократична България ще се бори за това, за което демократичната общественост ни изпрати тук, а точно да не допуснем още от същото ", акцентира той. " София не заслужава още от същото. София не заслужава рисков въздух и поправки на ремонтите. София може доста повече и Демократична България ще наложи в дневния ред бърза и належаща рационализация – високо качество на живот, благоприятни условия за независимост и самодейност и гражданско достолепие на всеки столичанин. От нас няма да видите безпринципни съюзи и споразумения, ще формираме кардинални болшинства по значимите за столичани тематики ", увери Лалов.
" Искаме транспарантен общински съвет, в който се ползват стандарти за отчитане и издание на стенограмите, лъчение на съвещанията онлайн, транспарантна и ефикасна администрация. Ще работим за въвеждане на електронно ръководство в общината, за действителна финансова децентрализация, за ясни пълномощия и отговорности на районните кметове ", сподели още Лалов. Той е безапелационен, че Демократична България ще се борят да върнат Витоша на жителите, да бъде спрян плана за инселератор, също за бърз ефикасен публичен превоз, за дейно включване на жителите в процеса на взимане на решения, както и за завършек на презастрояването, за запазване на зелените площи и обществените пространства, за промяна в ръководството на общинските сдружения. " Ще настояваме за цялостен одит и да станат ефикасни отчетни структури, които работят за софиянци, вместо да бъдат канали за източване на държавния бюджет ", сподели още той по адрес на общинските сдружения.
Борис Бонев от " Спаси София " обърна внимание че за жителите няма чуваемост в постройката на Столична община и съобщи, че ще бъде техният глас. Той е безапелационен, че жителите желаят и би трябвало да вземат участие всекидневно в ръководството на града, че демокрацията не е прехвърляне на права през 4 години, а всекидневно партньрство.
Според него, " Столичният инспекторат се прави, че не вижда хаоса, превзел нашия град ". Бонев уточни 5 области, по които софиянци чакат дейности . Първата е стабилно решение против презастрояването, акцентира той и означи, че не би трябвало да чакаме единствено смяна на Общ устройствен план, а и да спрем продажбата на общински парцели. Градският превоз да стане прелъстителен, тъй като сегашният, по думите му е формулировка за неумно ръководство на града.
Замърсяването на въздуха е другата болна за София тематика. " Недопустимо е всяка година да плащаме тежкия налог – над 900 софиянци да стават жертва на мръсния въздух ", съобщи Бонев и означи, че се нуждаем от непопулярни ограничения, драконовски ограничения за тези, които горят нерегламентирано. Борис Бонев счита още, че съществено би трябвало да се трансформират паркирането и хаосът в града – " няма по какъв начин да приема че Скопие и Белград могат да построяват многоетажни паркинги, а София – не може. Мястото на колите е в паркингите, а не в зелени площи и на тротоарите ", съобщи той. Необходими са цялостни поправки на улиците и междублоковите пространства – " не тази година левия тротоар, следващата година - десния, на петата година – осветлението, а на десетата - слагаме люлка ", добави Бонев и съобщи, че чака ръководещите да дадат сигнал че са си взели поучения, тъй като софиянци нямат повече време за губене.
Какво виждя даже задграничен вложител за презастрояването и паркирането в София - научете в този материал!
Волен Сидеров сподели, че вижда вяра, тъй като съставът на СОС е друг. " Да не дойда на следващия ден и да е затворена вратата Ви, г-жо Фандъкова, уповавам се да спазите обещанието си за диалогичност ", предизвести той. И добави, че от Методи Лалов и Борис Бонев е чул доста рационални неща - да вземем за пример за чистотата на София и по какъв начин се дава на частни компании.
Сподели с твоите другари
От Вътрешна македонска революционна организация акцентираха като най-важна тематика сигурността, а като основна тематика показаха развиване на северните региони и отделяне на две нови стопански зони – Кремиковци и Доброславци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР