С 33,06% кандидатът за кмет на Асеновград от ГЕРБ доктор

...
С 33,06% кандидатът за кмет на Асеновград от ГЕРБ доктор
Коментари Харесай

Окончателните резултати от изборите в Асеновград са ясни

С 33,06% претендентът за кмет на Асеновград от ГЕРБ лекар Христо Грудев води пред лекар Емил Караиванов от Българска социалистическа партия, при обработени 100% от протоколите. За синята партия са дали своят вот 8 636 души. Повече от 7 100 от асеновградчаните са дали своя глас за Караиванов или към 27% от гласоподавателите. Кандидатът на Движение за права и свободи е получил доверието на близо 4 800 жители (18,30% от гласувалите).
Четвъртото място е за Милко Милков от Местната коалиция „ НФСБ (ВМРО-БНД) ”. Той е подсилен от над 2 100 души, което се равнява на към 8,13% от гласоподавателите. Дамян Борисов от „ Демократична България – Обединение ” (ДА България, ДСБ, Зелено движение) се подрежда на пета позиция, като е получил доверието на 4,59% от гласоподавателите, т.е. за него своя глас са дали близо 1 200 асеновградчани. Шести е Паскал Терзиев от Места коалиция „ Съюз на демократичните сили (БСДП) ” с 2,35% (615 гласа). Танер Алимолла, подсилен от Политическа партия ДОСТ, става седми, като е спечелил доверието на близо 400 души или 1,53,% от хората, които са дали своят вот.
Осмата позиция заема Христо Бозов, който е претендент на Местна коалиция „ ВОЛЯ (АБВ) ”. За него са дали своят вот към 300 асеновградчани (1,16% от избирателите). На почетното девето място се подрежда Асен Асенов от Политическа партия Обединена социалдемокрация. Той е подсилен от малко над 230 гласоподаватели или съвсем 0,9% от всички дали своят вот. „ Не поддържам никого ” в Асеновград са отбелязали повече от 700 гласоподаватели.
След тези резултати лекар Христо Грудев и лекар Емил Караиванов ще се изправят за повторно един против различен на балотаж. Те се срещнаха в същата обстановка и на локалните избори през 2011 година, когато претендентът на Българска социалистическа партия надви над този, от ГЕРБ с към 230 гласа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР