С 32% повече мигранти са пристигнали в Гърция тази година

...
С 32% повече мигранти са пристигнали в Гърция тази година
Коментари Харесай

Расте броят на бежанците и мигрантите в Гърция

С 32% повече мигранти са пристигнали в Гърция тази година спрямо 2018-а. Това излиза наяве от отчет на Върховния комисар на Организация на обединените нации по бежанските въпроси, съобщи БГНЕС.
През първите осем месеца на тази година в Гърция по море са пристигнали общо 25 590 бежанци и мигранти, като по-голямата част (39 процента) са от Афганистан, 21 % са от Сирия, а повече от половината са дами и деца (жените са 24 %, децата - 36 процента).
През август 7 712 бежанци и мигранти са пристигнали на девет острова в източната част на Егейско море, до момента в който през юли са били - 5 008 души.
„ Подобно на предходната година, над една трета от идващите през 2019 година са деца. От тях над 60% са на възраст под 12 години. Освен това 16% от децата при идването си са регистрирани като непридружени или разграничени, основно от Афганистан, Сирия и Демократична република Конго. Около 34 % от идващите са мъже на възраст сред 18 и 39 години. Само три % са на 50 или повече години “, се споделя в месечния отчет на ВКБООН-Гърция.
Остров Лесбос остава най-засегнат от бежанската вълна като на него от началото на годината до момента са пристигнали 11 222 души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР