С 32 гласа за“, 12 – против“ и 1 въздържал

...
С 32 гласа за“, 12 – против“ и 1 въздържал
Коментари Харесай

Приеха Бюджет 2020 на Пловдив, районните кметове получиха допълнителни средства

С 32 гласа „ за “, 12 – „ срещу “ и 1 „ въздържал се “ Общинският съвет одобри Бюджет 2020 на Пловдив. Заседанието продължи повече от три часа, като поради отмора се стигна до удължение на сесията.
Препъникамък в дебатите се оказаха бюджетите на шестте региона на Пловдив. От групата на ГЕРБ предложиха да бъдат отпуснати спомагателни 3,5 милиона лв. на администрациите, само че това не беше признато от заместник-кметът по финанси Илия Кирчев. Заради това, ръководителят на групата на ГЕРБ Йордан Илиев изиска отмора от 15 минути, с цел да бъдат извършени съвещания по отношение на метода на гласоподаване. Прекъсването, обаче, се оказа тройно по-дълго – 45 минути, поради което се наложи ръководителят на локалния парламент Александър Държиков да удължи сесията с два часа.
Впоследствие предлагането на групата съветници от ГЕРБ беше признато и районните кметове получиха спомагателни средства за целевите планове, които са възнамерявали. Сред тях са 300 хиляди лв. за разширението на парк „ Ружа “ и 100 хиляди лв. за нови паркинги на улица „ Бряст “ и бул. „ Свобода “ в регион „ Западен “, 200 хиляди лв. за парка до паметника „ Хан Крум “ в „ Тракия “, 100 хиляди за нова детска площадка в „ Източен “, 300 хиляди за Дондуковата градина в „ Централен “, както и 600 хиляди за улиците „ Никола Карев “ и „ Борис Шивачев “ в регион „ Южен “.
„ За първи път пловдивските региони получават толкоз пари. Това, което те желаят, го желая и аз. Въпросът е дали ще има тези пари “, разяснява след гласуването кметът Здравко Димитров.„ Снощи е имало среща на групата, на която аз не съм участвал. Разминали сме се, само че проблем няма. Управлението е едно. Някой в случай че се пробва да ни разграничава, няма да успее ”, добави още кметът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР