С 31 гласа за и трима въздържали се Столичният общински

...
С 31 гласа за и трима въздържали се Столичният общински
Коментари Харесай

Съобщиха страхотна новина за шофьорите

С 31 гласа " за " и трима въздържали се Столичният общински съвет одобри План за устойчива градска подвижност на Столична Община, само че на този стадий не се планува разширение обсега на сегашната зона за паркиране.

" Това е документ, който обгръща интервала до 2035 година. С него ще се обезпечи най-екологичния метод на напредване. Идеята е да се даде преимущество на пешеходното напредване, по-късно на велосипедното и на градския превоз. Червена зона на този стадий не се обмисля ", изясни общинският консултант от ГЕРБ Зафир Зарков.

По думите му нарастване на цените и обсега на зоните за паркиране на този стадий няма да има.

" Всички тези ограничения ще бъдат налични в идващите 15 години, когато общинските съветници ще могат да боравят с тези оферти. Планът обгръща улична мрежа и паркиране. В него се предлага създаване на съществени кръгове и трасета, дотъкмяване на Околовръстния път, поощряване на пешеходното напредване ", изясни Зарков.

Отпада текстът за предложение за увеличение 50% на цената на синята зона. " Гласувахме предлагането без този текст ", посочи общинският консултант от ГЕРБ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР