С 31 гласа за, 17 против и 8 въздържали се

...
С 31 гласа за, 17 против и 8 въздържали се
Коментари Харесай

Столичният общински съвет прие втората актуализация на бюджета на града

С 31 гласа " за ", 17 " срещу " и 8 " въздържали се " Столичният общински съвет одобри втората актуализация на бюджета на София. От Българска социалистическа партия и " Демократична България "  не поддържаха отчета на водещата Комисия по бюджет и финанси, предава Агенция " Фокус ". 

Приходната част на бюджета се понижава с близо 18 млн. лева (17 700 000 млн. лева.), като надлежно това се отразява и на плануваните от Общината разноски. 

С актуализацията се планува 4 млн. лева да бъдат ориентирани в помощ на един от най-засегнатите браншове от COVID-19 в столицата – превозът. 1,2 млн. лева. отиват за осветяване и маркировки.

В финансовата стратегия са планувани средства и за построяването на три детски градини, като се изключат осемте, по които към този момент работата тече. Парите за превоза ще бъдат пренасочени от плануваните за строителството на детски градини и учебни заведения, защото за тяхната реализация Столична община получи държавни средства с решение на Министерски съвет. 

Това беше втората актуализация на бюджета за тази година. Предишната беше на 30 април, а понижението в общинския бюджет беше с 23 млн. лв..
Първоначалният годишен бюджет на Столичната община за 2020 година беше 1.703 милиарда лв., утвърден на 6 февруари. Необходимостта от актуализациите пристигна в резултат на пандемията с COVID-19. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР