С 300 лева бе подпомогната бъдещата абитуриентка от асеновградското село

С 300 лева бе подпомогната бъдещата абитуриентка от асеновградското село ...

Учители се обединиха в помощ на абитуриентка, която няма пари да отиде на бала си.

С 300 лева бе подпомогната бъдещата абитуриентка от асеновградското село Тополово, която поради финансови причини не може да присъства на бала по повод завършването си, който ще се състои на 26.05.19 г. в Пловдив. Мирослава Ботева е ученичка в 12-ти клас на ПГ по ХВТ "Свети Димитрий Солунски". Инициативата да поиска помощ от градската управа е именно на колектива на училището.
Родителите на момичето не са в състояние да платят както таксата за бала, така и да й осигурят необходимото облекло. Бащата има здравословен проблем, а месечният доход на майката е крайно нисък. Мирослава има и по-малка сестра, която е ученичка в 4-ти клас. Общинските съветници на Асеновград бяха единодушни в решението си за подкрепа на абитуриентката и отпуснаха средствата.
Освен на девойчето от Тополово местният парламент подпомогна финансово и още няколко лица и формации. Еднократна социална помощ в размер на 1 500 лева бе отпусната на Териториалната организация на слепите в Асеновград. Средствата ще бъдат оползотворени за срещи, разговори, празници, художествена самодейност, спортни състезания и екскурзии, свързани с историческото минало и настоящето на България, както и други мероприятия, в които участват членовете на организацията.
С 300 лева бе подпомогната и Елена Пейкова. Жената е вдовица и е с поставена диагноза "Злокачествено новообразувание на правото черво". Тя поиска финансовата помощ, за да покрие разходи по закупени медицински консумативи за извършване на операция. 45-годишният Стефан Димитров, пък, получи социална подкрепа от общинарите, в размер на 100 лева, с цел заплащане на наем за общинско жилище и за закупуване на храна и дрехи. Мъжът е с 65% намалена работоспособност с диагноза "Grand mal припадъци, неуточнени" и е на постоянна медикаментозна терапия.
За Филиз Бекирефендиева, която е на 31 г. и със 100% намалена работоспособност, Общински съвет-Асеновград отпусна 720 лева. Жената е диагностицирана с "Множествена склероза", от 16-годишна възраст. Тя е в тежко здравословно състояние в момента, като се придвижва с помощно средство и това налага до нея постоянно да има човек. Еднократната помощ ще бъде ползвана за наемане на човек за период от шест месеца. Подпомогнати финансово чрез решение на Общинския съвет в града бяха също Калинка Сашева - с 300 лева и Юксел Мустафов - със 720 лева.

Източник: actualno.com