С 300 лева бе подпомогната бъдещата абитуриентка от асеновградското село

...
С 300 лева бе подпомогната бъдещата абитуриентка от асеновградското село
Коментари Харесай

Учители се обединиха в помощ на абитуриентка, която няма пари да отиде на бала си

С 300 лв. бе подкрепена бъдещата абитуриентка от асеновградското село Тополово, която заради финансови аргументи не може да участва на бала във връзка завършването си, който ще се състои на 26.05.19 година в Пловдив. Мирослава Ботева е ученичка в 12-ти клас на ПГ по ХВТ " Свети Димитрий Солунски ". Инициативата да изиска помощ от градската администрация е точно на колектива на учебното заведение.
Родителите на момичето не са в положение да платят както таксата за бала, по този начин и да й обезпечат нужното облекло. Бащата има здравословен проблем, а месечният приход на майката е извънредно невисок. Мирослава има и по-малка сестра, която е ученичка в 4-ти клас. Общинските съветници на Асеновград бяха единомислещи в решението си за поддръжка на абитуриентката и отпуснаха средствата.
Освен на девойчето от Тополово локалният парламент подкрепя финансово и още няколко лица и обединения. Еднократна обществена помощ в размер на 1 500 лв. бе отпусната на Териториалната организация на слепите в Асеновград. Средствата ще бъдат оползотворени за срещи, диалози, празници, художествена самоинициатива, спортни надпревари и екскурзии, свързани с историческото минало и сегашното на България, както и други мероприятия, в които вземат участие членовете на организацията.
С 300 лв. бе подкрепена и Елена Пейкова. Жената е вдовица и е с сложена диагноза " Злокачествено новообразувание на правото черво ". Тя изиска финансовата помощ, с цел да покрие разноски по закупени медицински консумативи за осъществяване на интервенция. 45-годишният Стефан Димитров, пък, получи обществена поддръжка от общинарите, в размер на 100 лв., за възнаграждение на наем за общинско жилище и за закупуване на храна и облекла. Мъжът е с 65% понижена продуктивност с диагноза " Grand mal припадъци, неуточнени " и е на непрекъсната медикаментозна терапия.
За Филиз Бекирефендиева, която е на 31 година и със 100% понижена продуктивност, Общински съвет-Асеновград отпусна 720 лв.. Жената е диагностицирана с " Множествена склероза ", от 16-годишна възраст. Тя е в тежко здравословно положение сега, като се придвижва с помощно средство и това постанова до нея непрекъснато да има човек. Еднократната помощ ще бъде употребена за наемане на човек за интервал от шест месеца. Подпомогнати финансово посредством решение на Общинския съвет в града бяха също Калинка Сашева - с 300 лв. и Юксел Мустафов - със 720 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР