С 30% спадна броят на сделките с недвижими имоти в

...
С 30% спадна броят на сделките с недвижими имоти в
Коментари Харесай

Продажбите намаляха, но не и цените

С 30% спадна броят на покупко-продажбите с недвижими парцели в Естония вследствие на пандемията от ковид. Данните са за април 2020 година по отношение на същия месец на предходната година на Агенцията по вписвания на страната (Maa-amet). На месечна база (бел. ред. април по отношение на март 2020 г.) понижението е 25%. Ефектът от вируса се ускорява и на фона на обстоятелството, че април обичайно е мощен месец в региона на недвижимите парцели.

По отношение на новото строителство, покупко-продажбите са спаднали с 20% в Естония през април по отношение на март и с 27% в столицата. Понижение от 20% има и при къщите за живеете и тези за почивка. При парцелите пазарът се е свил с 22%.

С 40% по-малко покупко-продажби с жилища са били осъществени през април тази година по отношение на същия месец на предходната. Най-силно намаляване има в трите най-големи града – столицата Талин, Тарту и Пярну. В столицата междинната цена на квадратен метър през април е същата, като през март – 2090 EUR. Спрямо април 2019 година има растеж от 10%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР