С 30% се увеличават средствата по българо-американската програма за образователен

...
С 30% се увеличават средствата по българо-американската програма за образователен
Коментари Харесай

Програмата Фулбрайт: Вече 40 български стипендианти ще могат да се обучават в САЩ

С 30% се усилват средствата по българо-американската стратегия за учебен продан „ Фулбрайт “ . По нея 24 български стипендианти всяка година се образоват в Съединените американски щати, а с новия бюджет ще станат 38 – 40 души.

Сред стипендиантите по „ Фулбрайт “ е доцент Петя Димитрова от Института по микробиология към Българска академия на науките . Специализирала е в клиника в град Рочестър, щата Минесота. Занимава се с нови способи за лекуване на артрит и ставни възпалителни болести.

" Най-ценното на клиниката е, че там се вършат едни от най-хубавите проучвания в региона на лекуване на рак, както и в региона на регенеративна медицина. Аз точно бях в подобен департамент - по регенеративна медицина, където се опитваха да прилaгат нови новаторски способи. Например с доста дребни молекули да балансирате процесите на ракови болести или ставни, възпалителни процеси. Прекарах един относително къс интервал от три месеца, само че съумях да видя доста неща, освен във връзка с науката, само че и това по какъв начин действа взаимоотношението сред лекарите и пациентите ", споделя Димитрова.
 
Програмата „ Фулбрайт “ се реализира към този момент 26 години като за това време по нея са минали 1300 индивида . Тя дава опция за образование на бакалаври, магистри и докторанти , като продължителността му зависи от просветителната степен, а кандидатстването става онлайн.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР