С 30% повече са заетите легла в Пловдив и областта,

...
С 30% повече са заетите легла в Пловдив и областта,
Коментари Харесай

Болниците в Пловдив се пълнят отново

С 30% повече са заетите кревати в Пловдив и региона, сочи информация на уеб страницата на НЗОК с последна дата, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Това демонстрира, че се е покачила заболеваемостта в региона, както и хората, които са потърсили хоспитализация.

Най-драстично са се нараснали заетите кревати с лежащи заболели от ковид-19 в МБАЛ " Света Каридад “- Пловдив, със 100%, както и в МБАЛ " Д-р Киро Попов “ – Карлово, със 72 %.  Следват ги  УМБАЛ  " Пълмед " – 44%, УМБАЛ " Свети Георги “ – 33% и  МБАЛ " Свети Мина “  - 24 %.

Видно е, че от разкритите общо 811 кревати в региона, повече от половината са към този момент заети.  Увеличението на заетите кревати е за интервала от 26 декември до 2 януари.

Най-голям е потокът на заболели от ковид-19 пациенти към Инфекциозната клиника на УМБАЛ " Свети Георги ", където се лекува всеки четвърти пациент от региона. Там са заети 123 от наличните 184 кревати. Запълнен е и половината от потенциала на УМБАЛ " Каспела ", УМБАЛ " Пълмед " и УМБАЛ " Пловдив ", а в болничното заведение в Карлово към този момент няма нито едно свободно легло.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР