С 3 на 2 гласа петчленен състав на Върховния административен

...
С 3 на 2 гласа петчленен състав на Върховния административен
Коментари Харесай

ВАС: Следователят Бойко Атанасов е накърнил репутацията на Иван Гешев

С 3 на 2 гласа петчленен състав на Върховния административен съд удостовери наказването " забележка “ на следователя Бойко Атанасов за това, че е уязвил репутацията на – към оня миг началник на спецпрокуратурата, а в този момент основен прокурор, заяви lex.bg. В поддръжка на наказването са съдиите Георги Колев - ръководител на състава, Стефка Кемалова и Емил Димитров, а на изключително мнение са Виолета Главинова - докладчик, и Юлия Ковачева, написа.
На 19 септември 2017 година, Бойко Атанасов взе участие в тв предаване. Тогава той разяснява делото " КТБ “, по което наблюдаващ прокурор беше Иван Гешев. Процесът е против банкера Цветан Василев и още 17 души, а наказателното произвеждане за банкрута на банката стартира през 2014 година Пред малкия екран Бойко Атанасов споделя, че скоро ще изтече отминалостта по това дело. Нататък разяснява и работата на Иван Гешев, като отбелязва, че го познава, тъй като са работили дружно. Следователят показва още, че може да разяснява Гешев " като човек, който дълго време е бил командирован в СГП от СРП и който е влизал по каузи, по които е била свършена огромна част от работата, като е сключвал съглашения “.
 Бойко Атанасов: Крайното решение на Лаура Кьовеши ще е огромен тест Бойко Атанасов: Крайното решение на Лаура Кьовеши ще е огромен тест
" Процедурата на състезанието не се организира по разпоредбите, признати от Висш съдебен съвет, и според регламента. На мен ми изглеждаше като съдбоносен избо...
" По думите на следовател Атанасов тези съглашения са били “меко казано срамни “, защото прокурор Гешев е отказал да подържа обвиняване за огромна част от хората, във връзка с които е било повдигнато обвиняване от предходните наблюдаващи прокурори, работили по делата. В изявлението си следовател Атанасов е заявил, че е участвал на “пазарлъци “ сред прокурор Гешев и “най-общо казано проведени незаконни групи “, и че “пазарлъци сред прокурор и проведени пристъпни групи не може да има “, излиза наяве от решението на Върховен административен съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР