С 3.4% са скочили продажбите на смартфони в световен план

...
С 3.4% са скочили продажбите на смартфони в световен план
Коментари Харесай

Какво се случи с пазара на смартфоните през 2021 г.

С 3.4% са скочили продажбите на смарт телефони в международен проект през 2021 година, сочат неотдавна оповестени данни на Omdia.
 Counterpoint Research, iPhone и по какъв начин Apple съумя да превземе пазара на смарт телефони в Китай
Как iPhone открадна Китай от Huawei

На върха в най-големия пазар за телефони в света

Samsung, Apple и Xiaomi попадат във водещото трио, като всяка от трите компании държи респективно по 20%, 18% и 14% от международния пазар на телефони.

Осезаем спад обаче се следи при Huawei, която във втората четвърт на 2020 година даже съумя да се изкачи до първото място по продажби.
 Снимка 561161

През 2021 година компанията е изгубила 81.6% от продажбите си и към този момент е на девето място с 3% от международния пазар, а пред нея на осмо място застава Honor - дъщерната марка на Huawei, която бе продадена на външен холдинг, с цел да избегне рестрикциите, наложени от Съединени американски щати.

Именно те са в основата на срутва в продажбите на Huawei, като припомняме, че рестрикциите стартираха още през 2019 година с ограничение на достъпа на Huawei до екосистемата на Гугъл.

След това последва и ограничение на достъпа на Huawei до съставни елементи и чипове, което съществено затрудни производството на 5G устройства.
 Снимка 561887

Най-голям скок в продажбите през миналата година бележи обаче друга китайска марка - Realme, която е осъществила 48.6% повече продажби по отношение на миналата година.

2021 година наподобява е била добра и за Motorola, която е съумяла да грабне от дяла на LG, откакто последната напълно затвори смарт телефон дивизията си, споделят от Omdia.
 Motorola Edge 30 Ultra, Smart Stylus и какви екстри готви компанията за идващия си флагман
С каква екстра ще се снабди Motorola Edge 30 Ultra

По стъпките на Samsung

Китайските марки безапелационно не престават да преобладават пазара, като цели седем от тях попадат в челната десетка по продажби за 2021 година
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР