С 28 допълнителни места за съхранение на вещи в пътническата

...
С 28 допълнителни места за съхранение на вещи в пътническата
Коментари Харесай

Вълшебна кутия

 Copyright William Crozes @ Continental Productions

С 28 спомагателни места за предпазване на движимости в пътническата кабина Citroen Berlingo предлага удобствата на една преносима стая. С огромен вътрешен размер и деловитост френският автомобил е еластичен и удобен – подобаващ транспортьор за фамилии с деца и фенове на спортове, които изискват превоз на доста багаж. Функционалността, новите технологии и модерният дизайн дават опция на притежателите на новото Berlingo да изпитват наслада от пътуването без мотори с доста цилиндри под предния похлупак. Прагматичността е на напред във времето и в третата генерация на модела, който е продаден в над 1,7 милиона екземпляра от лансирането през 1996 година

 Copyright William Crozes @ Continental Productions

Транспортният потенциал на пътническото Berlingo превъзхожда съществено този на известните SUV-ове. При тях откъм гърба има сгъваема облегалка в две елементи и гъвкавостта им завършва дотук. Berlingo предлага откъм гърба три или пет обособени седалки, които елементарно могат да се сгъват или демонтират от кабината. При прибиране и на пътническата седалка начело се получава напълно еднакъв под с товарна дължина 2,70 м или 3,05 м, което е задоволително за превозване на лодка или дъска за сърф.

 Copyright William Crozes @ Continental Productions

За първи път Berlingo излиза с два разновидността на каросерията. Стандартният размер M има дължина 4,40 м и междуосие 2,78 м. По-големият размер XL е с дължина 4,75 м и междуосие 2,97 м. И двете версии се оферират с 5 или 7 места в кабината. Купувачите могат да избират съгласно потребностите си дали да заложат на повече пространство в купето или на огромен багажен размер. При размера XL седалките се плъзгат надлъжно и по този начин може да се варира за пространството в кабината или багажника.

 Copyright William Crozes @ Continental Productions

Berlingo е комфортен от вътрешната страна и и извън, защото обезпечава достъп през две необятни и функционални плъзгащи се порти, които към този момент имат електрически стъкла. Лесно е и товаренето. Капацитетът на багажния отсек при размер М доближава 775 л, а при размер XL – 1050 л. Вратата на багажника е оборудвана с тонирано стъкло, което се отваря – още едно улеснение. В кабината общият размер на отделенията за предпазване на движимости е 168 л – колкото е вместимостта на багажника на някои кабриолети или дребни коли.

 cl-18-008-002

Много удобен е модулният покрив с размер 92 л, който предлага огромна ниша над главите и транспарантна арка с отделения по цялата си дължина. Пред пасажера начело има долна и горна жабка с функционалност за изстудяване, USB извод и жак, и с задоволително място за дребен преносим компютър.

 Copyright William Crozes @ Continental Productions

Освен това в интериора са ситуирани още доста очевидни и скрити отделения за предмети, поставки за чаши, чекмедже под седалката на лидера, укритие в пода зад предните седалки, огромни джобове на вратите и таблички самолетен вид на гърба на предните седалки. По отношение на конфигурацията и местата за движимости Berlingo е като вълшебна кутия, цялостна с изненади.

 Copyright William Crozes @ Continental Productions

Изненадващо огромна е и остъклената повърхност от 6,4 квадратни метра при съществуване на панорамен покрив с електрическа щора. През деня пасажерите се радват на изобилна естествена светлина, а на мрачно могат да употребяват самостоятелните лампи за четене на задните седалки. Прозрачната арка на покрива също е осветена за по-лесно разкриване на поставените там предмети.

 Copyright William CROZES @ Continental Productions

За първи път Berlingo получава автоматизирана трансмисия с 8 предавки, която разтоварва лидера от нуждата да работи със скоростния лост. Любителите на бензиновите мотори имат избор сред два турбо мотора с мощ 110 и 130 конски сили. Дизеловата гама се състои от комън-рейл елементи с запас 75, 100 и 130 конски сили. При дизеловия вид със 130 коня и 8-степенен автоматик комбинираният разход на гориво е 4,3 л, оптималната скорост – 184 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 12,3 секунди.

 William Crozes @ ContiArt

Свързана 3D навигация работи в действително време

Новият модел Berlingo разполага с технологии за свързване, които обезпечават непрестанен контакт с цифровия свят на притежателя. Приложенията на неговия смарт телефон могат да се копират и употребяват от сензорния 8-инчов екран в автомобила с помощта на функционалността Mirror Screen. Телефонният уред се зарежда в специфична зона за слагане без кабели и физическа връзка, а по индукционен път.

 William Crozes @ ContiArt

Свързаната интернет 3D навигация от най-ново потомство работи с функционалност за гласови команди или се ръководи с допиране на екрана. Тя е обвързвана с услуги като Tom Tom Traffic за информация за трафика в действително време, локализиране и цени на бензиностанции и паркинги, информация за времето и търсене на избрани места. Има и предизвестия за рискови зони.

 William Crozes @ ContiArt

Услугата SOS е безвъзмездна и обезпечава незабавно повикване при нужда, като дава координатите на автомобила за идване на помощ.

Високо равнище на сигурност

За по-голямо улеснение и сигурност на лидера и пасажерите в Berlingo са конфигурирани 19 асистиращи системи. Автомобилът подсигурява високо равнище на сигурност и предотвратява избрани опасности от злополуки.

 Copyright William CROZES @ Continental Productions

Цветен Head-Up екран на равнището на погледа на водача демонстрира нужната информация в челното стъкло, с цел да не се смъкват очи от пътя. Колата мигновено предизвестява при несъзнателно овакантяване на лентата, защото камера следи линиите на маркировката, като в това време се прави автоматизирана промяна на траекторията, с цел да се резервира първичният курс. При понижена зоркост от страна на лидера, той получава сигнал от камерата, която следи маркировката.

 Copyright William Crozes @ Continental Productions

Също посредством камера се разпознават пътните знаци за ограничаване на скоростта и се понижава рискът от нарушавания. Информацията за знаците се демонстрира на лидера на цветния екран, като се регистрират и данните за рестриктивните мерки по пътищата в навигационната система. Новата 8-степенна автоматизирана трансмисмия поддържа функционалността на адаптивен автопилот. Без намесата на лидера се поддържа заложената скорост и закрепено разстояние до автомобила начело. Когато той понижи, системата също понижава посредством спирачките до цялостно прекъсване при нужда. При ускорение на колата начело, Berlingo също форсира до авансово заложената скорост.

 Copyright William Crozes @ Continental Productions

Новият модел разполага също с функционалности за наблюдаване на мъртвата точка, за спешно прекъсване при заплаха от конфликт, автоматизирано превключване на дългите светлини, в допълнение осветление на завои, безключов достъп и пускане, помощ за тръгване по надолнище, камера за заден ход, автоматизирано направление за заемане на паркомясто и други

 Copyright William CROZES @ Continental Productions

Системата Grip Control с помощник за втурване по надолнище приспособява сцеплението на задвижващите предни колела с всевъзможни настилки, като лидерът избира сред 5 режима – общоприет, сняг, тиня, пясък и с изключена функционалност ESP.

 Copyright William Crozes @ Continental Productions
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР