С 27 мача за националния отбор на родината си, Мълрайн

...
С 27 мача за националния отбор на родината си, Мълрайн
Коментари Харесай

Спортни хроники: Талантът на Юнайтед, който стана свещеник

С 27 мача за националния тим на родината си, Мълрайн играе още за тимовете на Норич и Кардиф по време на футболната си кариера, а през 2017-а е ръкоположен като дякон в католическата черква.

Мълрайн стартира кариерата си на „ Олд Трафорд “, откакто минава през звездната академия на „ алените дяволи “. Халфът обаче записва единствено един мач във Висшата лига, преди да е продаден на Норич през 1999 година против 500 хиляди паунда.

На „ Керъу Роуд “ се трансформира в любим на почитателите и записва над 150 за „ канарчетата “, преди да замине за Кардиф през 2005-а.

Впоследствие кариерата му потегля надолу. Мълрайн съвсем не се появява в игра за уелския отбор, а след престои в Лейтън Ориент и Кингс Лин Таун окачва бутонките през 2008-а.

Докато доста някогашни футболисти минават към треньорството или се обръщат към огромните малките екрани за кариера като коментатори, Мълрайн взема решение нещо тотално друго.

На 31 година някогашният халф зарязва блестящия метод на живот и се обръща към вярата. Започва да служи в католическата черква, а любовта му към футбола избледнява.

„ Трудно е да дефинира прецизен миг по кое време стартира смяната. Може би в последната ми година в Норич. Не че съм мислил, че ще стана тъкмо духовник, само че започнах да се гнуся от целия метод на живот на футболистите – споделя Мълрайн пред формалния уебсайт на „ канарчетата “. –

Имах голямата привилегия да пребивавам един прелестен живот като футболист, само че макар всички преимущества, които ми даваше той, усетих някаква празнина у себе си.

Това ме тикна към вярата. Започнах да чета, да проучвам, да претърпявам. Реших да се прибера у дома и след година целият ми живот се обърна с краката нагоре.

За малко бях доброволец към център за бездомни хора. Започнах още веднъж да вървя постоянно на черква и постоянно да се апелирам. Просто открих, че това ми доставя наслаждение. Футболът е цялостен с върхове и падения, само че тук усещах само наслада. “

В момента 46-годишният някогашен футболист е прочут измежду вярващите като Преподобни Филип Мърлайн. Ръкоположен е за духовник през 2017-а и сега е част от приората „ Света Мария “ в Корк.

„ Усетих, че църквата е моето предопределение, малко по-късно същата година (в която се отхвърля от футбола – бел.ред.). Опознах този метод на живот и имах мощното предпочитание да го последвам. Отне ми няколко месеца, с цел да се реша, само че към този момент осем години не преставам по същия метод. “

Мърлайн е огромен любим измежду фенската база на Норич, само че не на всички места е бил обичан постоянно.

Веднъж, през 2005-а, е изпъден от лагера на Северна Ирландия, откакто не се преценява с вечерния час и излиза за гастрол по питейните заведения със съотборника си Джеф Уитли.

В момента 43-годишната Чапман се е пренесла напълно в обществените мрежи като блогър за мода и хубост. Каналът ѝ в YouTube се радва на повече от два милиона почитатели.

Като част от образованието си за духовник, Мърлайн постъпва в Павския ирландски лицей в Рим през 2009 година Преди това две години учи философия в Италия, а най-после приключва образованието си с бакалавърска степен по теология в Белфаст.

Бившият му съотборник в Норич – Пол Мавей, един път го посещава в италианската столица и остава шокиран.

„ За страдание, Фил имаше доста проблеми с травми в края на кариерата си и реши да спре. Премести се в Белфаст, с цел да реши какво да прави по-късно в живота си – споделя Маквей пред Catholic Herald. –

Аз продължавах да подкрепям връзка с него и знаех за решението му да преобърне живота си, както и че се занимаваше с доста благотворителна активност и че всяка седмица помагаше на бездомни хора.

И въпреки всичко – 

През 2016-а, както се случва с доста футболисти, Мълрайн се замеси в данъчен скандал. Не доста богоудгодно, нали?

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР