С 27,5 милиона лева е нараснала рамката на бюджета на

...
С 27,5 милиона лева е нараснала рамката на бюджета на
Коментари Харесай

Отчетът на бюджета на община Монтана за 2022 година е за близо 70,2 милиона лева

С 27,5 милиона лв. е повишена рамката на бюджета на община Монтана за последните пет години. Това сподели докладът на бюджета за 2022 година, показан на обществено разискване. Презентацията бе направена от Силвия Василева – шеф „ Финансово-стопански действия ”в общината, в наличието на кмета на Монтана Златко Живков, ръководителя на Общинския съвет Иво Иванов, ръководителя на непрекъснатата комисия по бюджет и финанси към Общинския съвет Станимир Стоев, специалисти и публицисти.

Отчета на общата рамка на бюджета за 2022 година доближава 70, 2 милиона лв.. По функционалности в държавните и локалните действия най-вече средства са изразходвани за обучение – 28,2 милиона лв.. За жилищно строителство, БКС и запазване на околната среда – 14,2 милиона лв. и за обществено обезпечаване, подкрепяне и грижи – 11,4 милиона лв.. Капиталовите разноски са 9,3 милиона лв..

На общественото разискване бе показан и доклада за средствата от Европейския съюз за община Монтана през 2022. Те са в размер на 6,5 милиона лв.. Изпълнявани са планове по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, по програмитетрансгранично съдействие „ България – Сърбия ”, „ Околна среда ”, ”Региони в напредък ”, „ Наука, обучение и образован напредък ”, „ Добро ръководство ”, „ Лайф ” и „ Еразъм ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР