С 2500 нови ще се разшири зелената система в тази

...
С 2500 нови ще се разшири зелената система в тази
Коментари Харесай

Засаждат нови дървета по ключови булеварди в София

С 2500 нови ще се разшири зелената система в тази есен, оповестява БГНЕС.
Активните залесителни мероприятия ще започват при започване на месец октомври и ще обзет забележителен брой улици и булеварди, сред които булевардите “България ”, “Владимир Вазов ”, “Сливница ”, “Рожен ” и “Ботевградско шосе ”. С част от плануваната растителност ще се добави съществуващото озеленяване на градинките в централната градска част - “Кристал ”, Докторска, “Св.Седмочисленици ”, Княжеска, Борисова и Градската градина. Планирани са залесителни мероприятия и в парковете Борисова градина, Южен парк, парк “Св.Троица ”, парк “Хиподрума ”, парк “Заимов ” и парк “Дружба ”, осведомиха от общината.
 Премахват рисковите дървета в Градската градина в София Премахват рисковите дървета в Градската градина в София
Започна премахването на рискови дървета в Градската градина в София, съобщи кореспондент на БГНЕС. Причина за това е, че дърветата са болн...
Избраните дървесни типове и форми са съобразени, както с общите климатични и почвени условия, по този начин и със характерните характерности на съответния терен. Сред широколистните типове доминират присъщите за географската широчина явор, явен, дъб, липа, бреза и върба. Новите иглолистни дървета ще са от видоведе ела, бор, кедър, кепарис и смърч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР