С 250% е увеличението на жертвите и пострадалите по пътищата

...
С 250% е увеличението на жертвите и пострадалите по пътищата
Коментари Харесай

От ИПБ искат реални действия за подобряване на пътната безопасност

С 250% е нарастването на жертвите и потърпевшите по пътищата от началото на седмицата, обобщават от Института за пътна сигурност.

13 души са починали от 2 до 5 август 2022 година при произшествия, а тежко ранените са 95 души. Това прави приблизително 3,25 починали дневно при приблизително годишен дял от 1,4 починали дневно.

Въпреки уверението, че пътната сигурност ще бъде един от целите на служебния кабинет на Гълъб Донев, политическото почистване на сметки, директното вмешателство в кадровата политика на три министерства от страна на президентския консултант Копринков основават безпорядък. Те демотивират държавните специалисти. Създават се политически противодействия в държавната администрация и сигурността на придвижването се трансформира в досадно служебно обвързване.
 Румъния изпрати пет вертолета за потърпевшите в злополуката на Велико Търново - Русе
Румъния изпрати пет вертолета за потърпевшите в злополуката на Велико Търново - Русе

По протокол, в случай че техни жители пострадат в чужбина, ги лекуват в техни лечебни заведения

Необходими са незабавни дейности от страна на Президента Румен Радев за приемане на екшън проект за нормализиране на сигурността на придвижването по пътищата, пишат от ИПБ.

Експертите на Института за пътна сигурност смятат, че е налице невиждана политическа и експертна некадърност да се противопоставим на рисковете и заканите от настъпване на тежки пътнотранспортни катастрофи . Действията на служебното държавно управление за първите три дни изрично ни демонстрират, че те не разполагат с проект за деяние и още веднъж ще станем очевидци на безсмислени акции и пиар акции, които ще задълбочат рецесията в транспортната система, се споделя в мнението.
 Автобус с пасажери се вряза в спрял автомобил край Велико Търново
Автобус с пасажери се вряза в спрял автомобил край Велико Търново

Четирима души починаха, 9 са ранени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР