С 250%, до 137.3 млн. USD, се е увеличил стокообменът

...
С 250%, до 137.3 млн. USD, се е увеличил стокообменът
Коментари Харесай

Ръст от 250% в търговията с Индонезия

С 250%, до 137.3 млн. USD, се е нараснал стокообменът сред България и Индонезия през първото полугодие на тази година по отношение на същия интервал на предходната. За цялата 2018 година той възлиза на 500 млн. USD, до момента в който през 2017-а е бил 115 млн. USD, сочат данните на Индонезийската търговско-промишлена палата (KADIN).

„ За последните 5 години търговията сред двете страни отбелязва постоянен растеж. Индонезийският пазар е пазар на най-голямата стопанска система в Югоизточна Азия, който има над 250 млн. консуматори - визитата на фирмите в България е прелестна опция да покажете преимуществата на бизнеса си пред тях”, сподели министърът на стопанската система Емил Караниколов по време на бизнес конгрес, който приключи с B2B срещи сред български и индонезийски компании. Българската страна е подготвена да спомага на индонезийския бизнес в области с висока добавена стойност и увеличаващи конкурентоспособността.

Първото съглашение за съдействие сред България и Индонезия е подписано през 2003 година като оттогава постоянно се провеждат бизнес събития. „ Поддържаме българският бизнес добре осведомен за опциите в Индонезия”, сподели ръководителят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов и не пропусна да добави, че страната ни е източник на непоклатимост на Балканите. Също по този начин се отличаваме и с най-ниски налози и най-високи достижения във финансовия бранш в района.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР