С 24% ще се увеличат парите за общините, които са

...
С 24% ще се увеличат парите за общините, които са
Коментари Харесай

Денков: С новия бюджет ще се увеличат с 24% парите за общините

С 24% ще се усилят парите за общините, които са заложени в новия бюджет. Това разгласи преди срещата си с кметове в Пампорово министър-председателят акад. Николай Денков. Той сподели, че ще има съществено нарастване за средствата съгласно целите.

“Тече развой на разискване по какъв начин да се изберат нови регионални шефове. Аз персонално не одобрявам квотния принцип, считам, че е неверен, тъй че търсим консенсусни лица ”, сподели министър председателят.

" Нека членовете на Висшия правосъден съвет да се замислят дали работят сега за възобновяване на доверието, по този начин, че хората да повярват, че ще пристигна справедливостта най-после, или продължаваме още от същото. Това надали би помогнало ", уточни Денков.

" Смятам, че Висшият правосъден съвет би трябвало да направи най-хубавото, с цел да избере най-качествените хора, както във връзка с експертиза, по този начин и във връзка с морални качества. Дали го е направил, аз не се ангажирам да преценява. Това, което считам е, че всяка политическа партия, в това число и президентът, имат право да изразят тяхното мнение в това отношение. В края на краищата, решенията се вземат във Висшия правосъден съвет ", разяснява той.

Той разяснява и думите на президента.

" Радев е споделил, че България взе участие в поддръжката за Украйна, в това число и с оръжие, тъй че виждам противоречеие. От една страна участваме, от друга не. Нека президентът го изясни. Трябва да сме поредни и да изпълняваме решенията, взети в Народно събрание, и да помогнем на Украйна. Там има човешка покруса, която няма да спре до момента в който има война. Когато се откри неправдив мир, следва нова война ", счита Денков.Премиерът съобщи, че е призовал двете обединения във властта да дадат свои номинации за еврокомисар.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР