С 24 на сто са се увеличили измамите през 2018

...
С 24 на сто са се увеличили измамите през 2018
Коментари Харесай

Ръст на измамите отчитат прокурорите от Окръжната прокуратура в Търговище

С 24 на 100 са се нараснали измамите през 2018 год. на територията на Окръжната прокуратура в Търговище. Ако през 2017 година техният брой е бил 54, записаните измами през предходната година са 67. От тях 26 са телефонните, като при 12 от случаите са били открити куриерите на измамниците, на които са били повдигнати обвинявания, оповестяват от обвиняването.

Най-честият сюжет на телефонните измамници е подпомагане на Министерство на вътрешните работи за залавяне на нарушители. Анализът на потърпевшите от този тип закононарушение демонстрира, че жертвите най-често са възрастни дами над 65 години. Така посредством телефонни измами през 2018 година на територията на правосъдния регион на Окръжната прокуратура в Търговище са били отнети от жертвите на този тип закононарушение над 221 000 лв. и близо 300 грама златни украшения.

В отчетния отчет за работата на прокурорите от Окръжната прокуратура и районните прокуратури в Попово, Омуртаг и Търговище административният началник Драгомир Сяров открои и растежът с над 4 % на записаните обири. В безспорни стойности през 2018 година са били регистрирани 405 обири против 388 през 2017 година Значително е нарастването на кражбите от домовете, чийто брой е 118 против 89 за 2017 година, което прави над 30 на 100, на кражбите от магазини, на селскостопанска продукция, както и на движимости и елементи от МПС.

Като позитивна наклонност за предходната година може да се означи спадът на грабежите. Общо водените преписки с данни за осъществени корупционни закононарушения през 2018 година са 41, от които 9 са за присвоявания, 20 за документни закононарушения, 9 за закононарушения по работа и 3 за занемареност. На събранието, на което бе регистрирана работата на прокурорите за предходната година в правосъдния регион на Окръжната прокуратура в Търговище, участва заместник-директорът на Националната следствена работа Магдален Маринов и заместник-апелативният прокурор Иван Тодоров.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР