С 24 милиона лева е назад столичният общински бюджет. Загубите

...
С 24 милиона лева е назад столичният общински бюджет. Загубите
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Над 20 милиона е загубила столичната община по време на епидемията

С 24 милиона лв. е обратно столичният общински бюджет. Загубите са поради по-ниските доходи в бранша на градския превоз. Капацитетът на работа бе понижен поради изключителното състояние, а потокът от пасажери също спадна. Голяма част от загубите в общинския бюджет се дължат на липса на доходи от транспортни документи (билети, абонаментни карти) и прекъсването на Синя и Зелена зона.
Подобен спад беше предстоящ. В момента поетапно се възвръща естественият темп на работа в бранша в столицата, само че приходите към момента са ниски. Към момента сред 60% и 65% от хората се върнаха към наземния градски превоз, съобщи пред bTV кметът на София Йорданка Фандъкова.

От 350 000 души, които употребиха метрото, в този момент към 150 000 го употребяват, не престават да се натрупат тези загуби, отсече кметът.

Шофьорите на транспортните средства по линиите на столичния градски превоз към момента не продават билети. Пътниците би трябвало да намерят метод да се снабдят с превозен документ, било то еднократен ваучър за пътешестване или абонаментна карта. В огромна част от транспортните средства липсват автомати за билети, а доста от спирките по мрежата не са обезпечени с будки на Центъра за градска подвижност. Глоби обаче има. Служители на ЦГМ ревизират пасажерите и глобяват изборно, демонстрира инспекция на FrogNews. Това е евентуален опит да се позапълнят дупките в бюджета на столичната община.

Фандъкова посочи още пред bTV, че ще има още една актуализация на бюджета и тя е по отношение на поддръжка за градския превоз.

„ Месец май имаме към този момент добра интензивност от жителите да заплащат налози и такси, за което благодаря, тъй като това ни разрешава да продължаваме вложенията – в града – детските градини, учебните заведения и значимите транспортни връзки. 5 млн. лева по-малко са събрани спрямо предходната година “.

По въпроса с детските градини - от общината плануват разкриване на нови 1500 места, които ще бъдат добавени към в този момент съществуващите. Това ще стане факт през месец август.

" До момента сме построили над 100 здания на детски градини. Успяхме да увеличим общо местата с над 16 000.В София непрекъснато идват млади фамилии с деца. Основният проблем е при дребните деца до 3 години, за яслите, само че към момента и за първа група тази година имаше дефицит ", добави столичният кмет.

" Темата „ Строителство на детски градини “ е най-важната за мен. Строи се стремително съгласно опциите на града, не финансови, за мен финансовата тематика се взема решение, само че казусът е с съществуването на свободни терени, които да дават отговор на съществуващите разпореждания.

Поисках да се трансформират разпоредбите по този начин, че да може да се употребяват терени с неправилна геометрия или по-малки терени, с цел да може да се строят нови градини ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР