С 221 гласа за делегатите на 70-тия извънреден събор на

...
С 221 гласа за делегатите на 70-тия извънреден събор на
Коментари Харесай

БЛС преподписва анекса към Националния рамков договор

С 221 гласа " за " делегатите на 70-тия ексклузивен събор на Българския лекарски съюз (БЛС) упълномощиха Управителния съвет на съюза да преподпише анекс към Националния рамков контракт (НРД) за 2018 година

Гласувана е била и декларация за устойчива и действителна политика в опазването на здравето. По време на договарянията БЛС ще упорства по най-бързия метод да се контракти нарастване на недофинансираните клинични пътеки за лекуване на деца, бременни и в региона на пулмологията .
 НЗОК и БЛС подписват рамковия контракт за медицински действия
НЗОК и БЛС подписват рамковия контракт за медицински действия

5% нарастване на бюджетите на лечебните заведения през 2019 година

В декларацията се споделя: " Ние, българските лекари, с паника следим поредицата от митинги в страната. БЛС се солидализира с изказаните от нашите сътрудници - педиатри от Специализираната болница по детски заболявания " Проф. доктор Иван Митев " проблеми. Те могат и би трябвало да бъдат решени посредством повишение на цените на клиничните пътеки в болничната помощ и посредством повишение на цените на медицинските действия и капитацията в извънболничната. По-най бързия метод би трябвало да се контракти нарастване на недофинансираните клинични пътеки за лекуване на деца, бременни и в региона на пулмологията. Необходими са ограничения, които да основат устойчива и действителна политика. "

Поради тази причина БЛС упорства в незабавен порядък да бъдат подхванати следните дейности :
Да отпаднат лимитите за броя кревати по клиники в Педиатрията . Ограничението да е общо за броя кревати за педиатричните лечебни заведения и отделения. БЛС упорства за увеличение на цените на педиатричните клинични пътеки от 1-во до 3- то равнище още в границите на в този момент настоящия Анекс към НРД 2018, като за тази цел се употребява запаса на НЗОК. Въвеждане на потребителска такса за обзор на дете, която да бъде поета от страната . Да се провиснал спомагателни средства в размер на 6 % от запаса на НЗОК, които да се употребяват за доболнична помощ още в границите на в този момент настоящия Анекс към НРД 2018. Изплащане на така наречен " надлимитна активност " на лечебните заведения на стойност 153 млн. лева с икономии осъществени от бюджета за болничната помощ за 2019 година Достойно възнаграждение за всички работещи в здравния бранш , което да се осъществя посредством действително остойностяване на труда на медицинските експерти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР