С 21 нови съоръжения се увеличи машинният парк на ОП

...
С 21 нови съоръжения се увеличи машинният парк на ОП
Коментари Харесай

21 нови съоръжения ще помагат за чистотата в Пловдив СНИМКИ

С 21 нови уреди се усили машинният парк на Оперативна програма „ Градини и паркове ”. Новата техника бе показана през днешния ден, като съгласно градските управляващи това доста ще усъвършенства поддръжката на зелените площи в града. На събитието участва кметът Здравко Димитров, зам.-кметът с сектор екология Анести Тимчев, шефът на предприятието Веселин Козарев. 

Анести Тимчев съобщи, че това е една от стъпките към укрепването на двете предприятия Оперативна програма „ Градини и паркове ” и „ Чистота ”, с цел да може да отговорят на потребностите на града, още повече че съгласно Общ устройствен план се чака да се усилят зелените площи Пловдив с към 13%, написа

„ Новите уреди съставляват една комбинирана опция,първо за понижаване на броя  на хората, които работят с ръчен труд  и второ за увеличение на квадратните метри на зелените площи, които се обработват. Това са електротранспорти камиончета, многофункционални, които се движат единствено с електрическо зареждане. Така комбинирани с автоматизираните листосъбирачки ще подобрят работата си досега. Така ще има опция за стерилизация на седящите места и кошчетата в парковете.Посредством новите вишки  ще се усили пет пъти опцията да се прави санитарна сеч в града, както ще се понижи времето за косене на огромните площи, като тези в Тракия и към Гребна база ”, съобщи Анести Тимчев.

Освободените чиновници ще бъдат към 18 до 48 души и те ще бъдат трансферирани на новоизграднеите зелени площи в града, като по този метод ще  се усили с повече от 40% подривността  на площите, които имат потребност от култивиране, сподели още Тимчев.

Новата техника включва: трактор за косене на растителност,  телескопична вишка, био шредер, мини преден товарач, електрически самосвал, електрически самоходни вакуум машини и миниатюрен автомобил.

Инвестицията е от общата сума, която общината изтегли от Фонда за стабилно развиване - 9 900 000 лв..

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР