С 21% може да се оскъпи вноса на немски автомобили

...
С 21% може да се оскъпи вноса на немски автомобили
Коментари Харесай

Германската автоиндустрия ще загуби 18 хил. работни места при "твърд" Brexit

С 21% може да се оскъпи вноса на немски коли във Англия.

Още по тематиката
По думите на финансовия министър Филип Хамънд петата по величина стопанска система в света е изправена пред сложни времена и се пробва да избегне безредна разлъка с Европейски Съюз

Преговорите за излизане на Англия от Европейски Съюз стартират измежду недоразумение в Лондон

Така вложителите разчитат прекомерно доста на американските ДЦК

Процесът за излизане от Европейски Съюз стартира в понеделник, а договарянията за размера на сумата, която Лондон дължи на бюджета на общността, ще са най-критичните

Германската автомобилна промишленост може да загуби близо 18 хиляди работни места, в случай че взаимоотношенията сред Англия и Европейския съюз претърпят сериозна смяна. Напускането от Острова на единния пазар и митническия съюз, още известно като " корав " Brexit, ще сътвори съществени компликации за немските производители на леки коли, оповестява Deutsche Welle.

Според изследване на британската анализаторска компания Deloitte над 60 хиляди са заетите в немския авто отрасъл, които обезпечават автомобилния експорт за Англия, съставляващ близо 1/5 от целия немски износ на леки коли. Работните места на близо 1/3 от тях ще бъдат застрашени при " корав " Brexit.

21% ще бъде растежът в цените

Евтиният паунд и евентуалният спад в покупателната дарба на британските жители, който се чака при реализирането на Brexit, ще усилят цената на вноса на немските коли към острова. Напускането на митническия съюз от Англия в допълнение ще оскъпи цената на немските марки, която съгласно анализаторите може да означи растеж от 21%. Развитието на този сюжет се чака да докара до редуциране на британския импорт на леки коли от Германия с близо 20%, което ще провокира съкращаването на близо 18 хиляди немски служащи, написа Deloitte.

Друго предизвестие

Следствие от насъбраното политическото напрежение обаче прокарването на корав " Brexit " наподобява все по-невероятно. Дори и по този начин упованията на Deloitte не са спекулативни за цялостното икономическото развиване след Brexit. Според Германската индустриално-търговска камара (ГИТК) последствията от Brexit ще са по-сурови за Англия, в сравнение с за Германия.

Проучване на ГИТК, извършено всред 2200 интернационалните британски и немски компании, демонстрира, че 750 хиляди са работните места, които обезпечава немският експорт към Англия. Пазарът на Острова, най-големият консуматор на немска продукция, способства с над 86 милиарда евро към комерсиалния баланс на Германия. Въпреки че следствията от Brexit за немския експорт ще са съществени, Ерик Швайцер, президент на ГИТК, слага акцент, че загубите на Англия ще са даже още по-големи.

С към 180 хиляди работни места повече основават 2500-те немски компании във Англия по отношение на 1200-та от британски компании, опериращи на територията на Германия. Според Швайцер увеличението на бюрокрацията и усложняването на икономическите връзки, породени от " корав " Brexit ", ще има съществени последици за английската стопанска система.

Международната атмосфера

След референдума за Brexit немският експорт към Англия за 2016 понижа с близо 3.5% по отношение на 2015 година По-голямата част от немските компании обаче се надяват икономическите условия в интернационален проект да не се трансформират, като се открият съглашения за свободното придвижване на капитал и работна ръка. Въпреки това от ГИТК оповестяват, че над 9% от немските компании с бизнес на Острова са почнали да преориентират своите вложения към други елементи на Европа като бъдеща застраховка.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР