С 21 гласа за“, 12 против“ и 8 въздържал се“

...
С 21 гласа за“, 12 против“ и 8 въздържал се“
Коментари Харесай

Кметът: Общината ще подпомага със 150 хил. лева отбори, които играят минимум в трета лига

С 21 гласа „ за “, 12 „ срещу “ и 8 „ въздържал се “ Общински съвет Сливен одобри предлагането на кмета Стефан Радев футболните клубове от общината, с мъжки тимове, да получат подаяние 157 хиляди лв.. От тези средства 150 хиляди са планувани за ФК „ Сливен “ с отбор, който играе в трета лига. За седем състава, играещи в „ А ” регионална група, се подаряват по хиляда лв..



Кметът уточни, чеОбщината ще заложи като политика да подкрепя със сума от 150 хиляди лв. тимове, които играят най-малко във „ В “ група /трета лига// на футболното състезание, без значение, кой, или какъв брой тима от Сливен се класират за тази фаза от конкуренцията. При отпадне, средствата се стопират.

„ Надявам се,с това решение, да дадем подтик и да се включат във финансирането повече представители от бизнеса и да подкрепят тима на ФК „ Сливен “ или сформира на други клубове “, разгласи Радев.

Той сподели, че е водил диалози и с баскетболни дейци…Уверили са го, че биха образували тим, който да играе в Националното състезание при мъжете, в случай че получават сума от 100 хиляди лв. на година от Общината.

„ Това са обществено значими спортове. Добре е да има сливенски тимове с присъединяване в шампионатите и да се организират мачове с аудитория на стадиона и по залите “, разяснява Радев…

„ Нормално е всички клубове да желаят финансиране, само че е въпрос на благоприятни условия и кое е най-важно в политика на Общината и кои спортове ще одобри за обществено значими, задаги финансира “, съобщи кметът..

Чуйте в аудиото..
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР