С 21,1 процента повече са продадените автомобили в България за

...
С 21,1 процента повече са продадените автомобили в България за
Коментари Харесай

Все повече българи си купуват нови коли

С 21,1 % повече са продадените коли в България за първите осем месеца на годината, по отношение на същия интервал на предходната година, демонстрират данни на Европейската асоциация на автомобилните производители, оповестени през днешния ден. До края на август у нас са продадени 23 685 автомобила, а през миналата година - 19 556. Само през осмия месец са продадени 2 887 коли, 23,2% повече по отношение на предходната година.
Силен растеж асоциацията регистрира в цяла Европа. През юли общите продажби са нарастнали на годишна база до съвсем 1,3 милиона автомобила, или с 10,5% нарастване. Любопитното е, че през август, който по принцип е най-слабият месец в годината, скокът е от цели 31,2 %.
Причината най-вероятно се крие във влизането на мощ на новия правилник WLTP, който визира разхода на гориво и нездравословните излъчвания. Преди въвеждането му автомобилните производители предлаха с отстъпка моделите си, което докара до невиждани растежи. В Румъния, да вземем за пример, той доближава съвсем 113 %, а в Гърция - с 50 %.
За първите осем месеца на годината регистрациите в Европейски Съюз набъбнаха с 6,1 % до 10,8 милиона.
Едноличен водач остава групата Volkswagen с 2,72 милиона продадени автомобила в Европа и растеж от 12,9% по отношение на миналата година. Едноименният бранд е първи с 1,27 милиона продадени коли. На годишна база "отличникът " по растеж в групата е SEAT - с 26,7 % нарастване.
На втора позиция по продажби е PSA Group с 1,73 милиона и 59,8 % растеж (заради включването на Opel/Vauxhall), а на трета - Renault Group с 1,81 милиона продажби и 10,5%.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР