С 20% по-малко са жертвите на катастрофи в България през

...
С 20% по-малко са жертвите на катастрофи в България през
Коментари Харесай

С 20% са намалели жертвите на пътя след премахването на знаците за камери

С 20% по-малко са жертвите на произшествия в България през летните месеци по отношение на предходната година след анулацията на предупредителния знак за камерите на пътя. Това заяви специалистът по пътна сигурност и някогашен началник на КАТ Алекси Стратиев, представен от организация " Фокус ".

Според него, в случай че наклонността се резервира с тези темпове България скоро може да не е на челните места в Европейски Съюз по брой починали на пътя. " Една такава доста дребна смяна в Закона за придвижване по пътищата, която обаче сензитивно увеличи контрола и влияе на водачите дотолкоз, доколкото те към този момент нямат предизвестие да понижат скоростта, тъй като във всеки един миг може да има надзор на скоростта. Мисля, че това повлия съществено ", разяснява той.

Според него, в случай че тази наклонност продължи със спад към 20% починали, към края на годината е допустимо броят на починалите ще бъде със 70% по-малко в сравнение с предходната година.

" Надявам се, че България ще изплува от последното място ", предвижда Алекси Стратиев. Той добави, че все пак огромна част от измененията, които се вършат постоянно са безсмислени, и е добре да се мисли в посока изцяло инспектиране на Закона за придвижване по пътищата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР