С 20% е нараснал броят на българите, посетили Сърбия за

...
С 20% е нараснал броят на българите, посетили Сърбия за
Коментари Харесай

Шеф на водопад - има такава професия в съседна Сърбия

С 20% е повишен броят на българите, посетили Сърбия за година. Страната е в топ 10 на желаните от българите дестинации за първите 6 месеца на годината, оповестява Българска национална телевизия. Близката дестинация притегля от ден на ден нашенци и към по-отдалечените си елементи.

Оказва се, че от ден на ден туристи от целия свят се насочват към Западна Сърбия. И до момента в който едни избират морето, като метод за разхлада в жегите, други се насочат към прохладата на водопадите.

И един подобен водопад си има шеф.

Златибор е прочут като курорт още от 1750 година, среща се в югозападната част на Сърбия, където се оформя граничният триъгълник на страната с Босна и Херцеговина и Черна гора. Курортния град се намира директно до планината Тара, на 230 км. от столицата Белград и на 309 км. от Адриатическото крайбрежие. " Директор на водопад " - такава служба има в Сърбия. Става въпрос за Златиборския водапад Гостиле, който „ работи " всеки ден сред 9:30 и 20.00 вечерта.

Е, несъмнено гостилският водопад е деен непрекъснато, 365 дни в годината, само че защото е една от огромните забележителности в региона на курорта Златибор си има работно време. Също като неговия шеф, за който единствено чухме, само че не успяхме да забележим, защото идваме тук в почивния за началника неделен ден, описват от Българска национална телевизия.

Водната каскада се намира край устието на река Гостилье, и се спуска от 20 метра височина. Мястото е обградено от просторен парк, места за отдих и занимания за деца. Наскоро на държавното управление на Сърбия, реши да разгласи за народен парк, част от естествената среда на Златибор. В нея попада и водопадът Гостилье.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР