С 2.6% са поскъпнали недвижимите имоти в Сингапур през първото

...
С 2.6% са поскъпнали недвижимите имоти в Сингапур през първото
Коментари Харесай

Сингапур: Темпът на поскъпване се забавя

С 2.6% са поскъпнали недвижимите парцели в Сингапур през първото тримесечие на настоящата година. Темпът на нарастване е доста по-слаб по отношение на предишни интервали. Цените порастват с по-бавни темпове, с помощта на понижаване темпа на растеж на стопанската система на страната. Годишният растеж през последното тримесечие на предходната година беше 7.3%, а през третото и второто, надлежно 7.9% и 8.5%. Основният фактор за този растеж беше високото търсене. През четвъртото тримесечие на предходната година парцелите се обезцениха с 0.8%, оповестява анализаторската компания Global Property Guide.

През 2018 година общият брой на продажбите на жилища, както на тези ново строителство, по този начин и на тези от вторичния пазар, регистрираха спад от 11.5%, до 22 139 единици, за разлика от растеж от 52.7% през 2017 година, по данни на Urban Redevelopment Authority (URA). Търсенето продължава да отслабва. Продажбите на жилища са спаднали с съвсем 30% през първите три месеца на настоящата година в съпоставяне със същия интервал на предходната, до 3743 единици.

Доходността от отдаване чартърен е ниска 2.5%. Това се дължи на високите цени на квадратен метър жилищна повърхност - към 13 700 USD. Жилище от 120 кв.м в центъра на града коства 1.6 млн. USD, а наемът е 3500 USD на месец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР