С 2.6 процента е нараснал броят на нощувките от българи

...
С 2.6 процента е нараснал броят на нощувките от българи
Коментари Харесай

Над 9 милиона чуждестранни туристи са посетили България през 2018

С 2.6 % е повишен броят на нощувките от българи на територията на страната и макар че процентът е дребен, върви нагоре. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова по време на откриването на конференцията "Естествено в България - 2019 година на вътрешния туризъм ".

С днешната самодейност в допълнение ще се насърчат пътуванията на българи навътре в страната. Предстои до 2-3 седмици да се изготви календар на събитията през тази година, добави министър Ангелкова и посочи, че в Смолянска област следва основна полемика за развиването на СПА туризма. Министерството на туризма е създало 8 културно-исторически дестинации, 12 винено-кулинарни дестинации и 7 балнео - и СПА дестинации.

Министър Ангелкова регистрира предходната година като извънредно сполучлива и акцентира, че в страната ни е имало над 9 милиона задгранични туристи. По думите й тази година ще бъде динамична, сложна в битката за всеки един екскурзиант и е значимо да се обединят напъните ни, сподели още тя и благодари на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, под чиято закрила се реализира днешният конгрес.

Караянчева поздрави учстниците и регистрира прогрес в напъните да се трансформира страната ни в целогодишна туристическа дестинация. Притежаваме неповторимо и скъпо богатстно - естествените забележителности и хилядолетна просвета, добави тя. Според Караянчева българинът би трябвало да открие живописната родна природа, да види разнообразието и благосъстоянието на България, да се радва на пълностоен отдих, да се убеди, че може да получи и тук качествено обслужване.

Поли Карастоянова от Националния ръб по туризъм сподели, че устойчивата наклонност за растеж на туристите би трябвало да се резервира и предложи 0.5 на 100 от приходите в туризма да се насочат към национална реклама.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР