С 2,25% поевтинява цената на природния газ от 1 август,

...
С 2,25% поевтинява цената на природния газ от 1 август,
Коментари Харесай

Газът поевтинява с 2,25% от 1 август

С 2,25% поевтинява цената на природния газ от 1 август, оповестиха от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). На свое съвещание в събота тя одобри решение, по силата на което цената за мегаватчас ще е 18, 67 лева Това е с 43 стотинки по-малко по отношение на досегашната цена от 19, 10 лева

След предоговарянето на изискванията за доставка с " Газпром " цената у нас се дефинира на месечна база. Това е следващото понижение от март насам. Досега цените бяха свалени с над 50 на 100.

В новата цена са включени разнообразни разноски, които „ Булгаргаз “ прави при доставките. Тя обаче не регистрира цените за достъп до преносната мрежа на държавното сдружение. Те се калкулират в допълнение и се заплащат от потребителите на крайните снабдители.

" Булгаргаз " изиска установяване на нова цена още на 10 юли. Тогава предлагането им беше за 19,52 лева, т.е. по-висока цена от признатата. Според сдружението към оня миг не са били известни стойностите на част от ценообразуващите съставни елементи. Затова в събота от " Булгаргаз " внесоха обновено предложение с по-ниска цена, което бе утвърдено.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР