С 16 по-малко ще бъдат неохраняемите морски плажове тази година

...
С 16 по-малко ще бъдат неохраняемите морски плажове тази година
Коментари Харесай

Проданов: С 16 по-малко ще бъдат неохраняемите морски плажове тази година

С 16 по-малко ще бъдат неохраняемите морски плажове тази година по отношение на предходната, за още четири плажа следва да приключат правосъдните процедури и по-късно също ще бъдат стопанисвани. Това разгласи министър Христо Проданов  Христо Проданов Христо Проданов е Магистър по Индустриален Мениджмън. Собственик и шеф на заведения за на среща във Варна с регионалните шефове, кметове на общини и обитаеми места, на която бяха обрисувани ограничения за безпроблемно протичане на летния сезон по Черноморието, оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Областните шефове на Бургас, Варна и Добрич към днешна дата са упълномощили публични поръчки по утвърдените схеми от министъра на туризма за 40 неохраняеми морски плажове.

Сред най-честите проблеми, които срещат регионалните шефове и кметове на общини е нерегламентираното къмпингуване, което води до изхвърляне на боклуци към територията на морските плажове. Към момента общините изразходват средства по разчистване на плажната линия и територията към нерегламентираните къмпинги.



През идващите месеци ще бъде извършена кръгла маса по отношение на създаване на разпоредба за регламентирани места за свободно разполагане на палатки, каравани и кемпери, разгласи министър Проданов. Чрез въвеждането на новата разпоредба ще се обезпечат спомагателни средства в бюджета на общините за поддръжка на морските плажове.

Министър Проданов организира работна среща и с концесионерите и наематели на плажове. „ Една от задачите ми е да установим градивен разговор и дружно да набележим ограничения за повишение качеството на туристическата услуга, с цел да запазим имиджа на България като морска дестинация “, сподели министър Проданов.

Новото управление в Министерство на туризма вкара промени в ръководството концесиите на морските плажове посредством новия организационен устав. Контролът в туризма отива в нова дирекция " Контролна и инспекционна активност ", към нея ще бъде и контролът на концесионната активност. " Концесиониране, наемна и регулаторна активност “ остава в обособена дирекция. „ До момента двете действия бяха в една обща дирекция, която обединяваше провеждането на процедурите за концесии и отдаване на плажовете чартърен и в същото време ги контролираше, което за мен беше неразбираемо “, разяснява промяната министър Проданов.

Сред предложенията, които насочиха концесионерите, са облекчение на административните процедури за годишно изготвяните стратегии за водноспасителната активност при липса на промени и условия, опция на плажовете студенти да оказват здравна помощ поради неналичието на задоволително лекари, както и по отношение на метода на осъществяване на контрола по плажовете.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР