С 1500 лв. глоба ще се наказва шофьор, който управлява

...
С 1500 лв. глоба ще се наказва шофьор, който управлява
Коментари Харесай

С 1500 лв. ще се прости всеки шофьор, който прави тези неща

С 1500 лева санкция ще се санкционира водач, който ръководи пътно транспортно средство с размери, маса или натоварване на ос, надвишаващи нормите, избрани от министъра на районното развиване и благоустройството. Същата глоба се планува за лидер, който навлиза след пътен знак, забраняващ навлизането на моторно транспортно средство с размери, маса или натоварване на ос над означените. Това планува планът за нов Закон за придвижване по пътищата, оповестен за публично разискване.

Който ръководи пътно транспортно средство с неукрепен товар в нарушаване на условията, ще се санкционира с санкция от 1500 лева – при установени рискови неизправности при укрепването на товара, 1000 лева – при установени обилни неизправности при укрепването на товара, 500 лева – при установени незначителни неизправности при укрепването на товара.

Който кара пътно транспортно средство с рискови неизправности ще се глобява 500 лева, при установени обилни неизправности – 200 лева, при незначителни неизправности – 50 лева

600 лева става санкцията за водач, който кара, без да има брошура или без свидетелството му да е за съответната категория. В момента за това се глобява от 100 до 300 лева

Същата глоба се планува, в случай че книжката е взета за три тежки нарушавания в границите на две години, както и в случай че водачът е лишен от право да ръководи МПС по правосъден и административен ред.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР