С 15% са се увеличили нощувките на българи у нас

...
С 15% са се увеличили нощувките на българи у нас
Коментари Харесай

Повече чужденци идват у нас за културен туризъм

С 15% са се нараснали нощувките на българи у нас спрямо предходната година. Ръст се следи и при чужденците, които идват в България за културно-исторически туризъм, сподели във Велико Търново министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя уточни, че развиването точно на културно-историческия туризъм е основно за превръщането на България в целогодишна дестинация.

"За т.г. от януари до юли интернационалните туристи са над 5,1 милиона, като от тях към 25% са заявили, че са посетили страната за културно-истолически туризъм или комбинирано - морски и летен туризъм с културно-исторически, нещо на което ние извънредно доста акцентираме, с цел да можем да предлагаме доста повече многообразие ", сподели Ангелкова.

Тя акцентира, че културата и историята, които има нашата страна, са основен фактор изключително за Велико Търново. Градът е извънредно известна дестинация както за българи, по този начин и за непознати туристи. Той неотменно участва в маршрутите на круизните туристи по Дунав. "Това може да подкрепи туризма да се трансформира в движещ фактор за българската стопанска система. Затова и нашите старания са ориентирани към промотиране на този вид туризъм и ориентиране на вниманието към него ", разяснява Ангелкова.

Тя добави, че от ден на ден българи избират да посещават вътрешността на страната, като са водени главно от концепцията да прегледат историческите забележителности или малко познати места. "Всъщност т.г. растежът на нощувките, осъществени от българи, компенсира спадът, който следим в осъществените нощувки от чужденци ", изясни министърът.

За миналия сезон над 10 700 сезонни служащия главно от Украйна и Молдова са били наети в нашите курорти, с цел да компенсират неналичието на фрагменти в сектора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР