С 15 години ще бъде удължен концесионният договор за находище

...
С 15 години ще бъде удължен концесионният договор за находище
Коментари Харесай

С 15 години се удължава концесионният договор за находище „Огняново-77“

С 15 години ще бъде продължен концесионният контракт за находище „ Огняново-77 “, ситуирано на територията на област Пазарджик. Това реши Министерският съвет на днешното си съвещание, приемайки желаната от концесионера - „ Огняново-К “ АД, смяна. От сдружението стимулират настояването си с съществуването на ресурси в находището, които биха останали неиззети.
 Правителството удължи 15 години концесията на находище „ Староселци “  Правителството даде 35-годишна концесия за находище  Удължават с 15 година концесията на находище „ Царевец “ в Мездра
Концесионният контракт за находище „ Огняново-77 “ е подписан през 2001 г, за период от 20 години. От него се добиват строителни материали - варовици.

С друго свое решение държавното управление позволи да бъдат трансферирани правата и отговорностите по предоставена концесия.

Софийското сдружение „ Моние България “ ЕООД е новият концесионер на находище „ Блатото “ и на находище „ Конак Тарла “, от които се добиват строителни материали - глини. Находищата се намират на територията на община Стралджа, област Ямбол. Концесията за тях е предоставена през септември 2004 година за 35 години на „ Керамична къща Стралджа “ ЕООД, гр. Стралджа. С днешното решение на Министерски съвет правата и отговорностите по предоставените концесии се трансферират напълно на „ Моние България “ ЕООД, като изискванията по концесионните контракти остават без смяна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР