С 14.3% са поскъпнали жилищата във Великобритания през март тази

...
С 14.3% са поскъпнали жилищата във Великобритания през март тази
Коментари Харесай

Цените растат с най-бързи темпове за последните 17 години

С 14.3% са поскъпнали жилищата във Англия през март тази година по отношение на същия месец на предходната. Това е най-силният ритъм на повишаване на цените от ноември 2004 година Средната цена на жилище във Англия доближи 315 440 EUR. Това е с 39 240 EUR повече по отношение на март 2021 година Повишаване на цените е записано в цялата страна. В Уелс жилищата са поскъпнали с 15% на годишна база. Нарастващите цени на жилищата се форсираха във всички райони на Англия и Шотландия.

Цената на къщите се е повишила с близо 80 850 EUR от началото на пандемията, или с 22%. Причината е възходящото търсене на такива парцели от хора, които работят отдалечено. В същото време междинните цени на жилищата са се нараснали с 14%, или 28 540 EUR.

Икономистите сега се пробват да схванат дали възходящата инфлация и лихвените проценти ще доведат до по-ниски цени на жилищата. „ Пазарът на жилища резервира неочакван подтик, поради възходящия напън върху бюджетите на семействата и непрекъснатото повишаване на разноските по заемите. Комбинацията от мощно търсене и малко предложение оказва напън за повишение на цените “, сподели основният икономист на Nationwide Робърт Гарднър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР