С 13 гласа за, 6 против и нито един въздържал

...
С 13 гласа за, 6 против и нито един въздържал
Коментари Харесай

Законът за бюджета мина в ресорната комисия на първо четене

С 13 гласа " за ", 6 " срещу " и нито един „ въздържал се ”, парламентарната комисия по бюджет и финанси одобри на първо четене законопроект за Държавния бюджет на Република България за 2024 година Документът беше импортиран на 24 ноември.

Припомняме, проектобюджетът на финансовия министър Асен Василев планува увеличение на оптималния застрахователен приход за всички обезпечени лица за 2024 година на 3750 лева Размерът на минималната работна заплата от 1 януари 2024 година става 933 лева 526 лева е новият размер на линията на беднотия, написа Българска телеграфна агенция.

Бюджетът е разчетен при 3% касов недостиг и 2,9% недостиг на начислена основа. Растежът на Брутният вътрешен продукт да доближи следващата година 3,2%. Очаква се много висок напредък на обществените вложения, съвсем 10 милиарда лева са планувани в бюджета за обществени вложения. Очаквам инфлацията следващата година да продължи да се забавя. Бюджетът е разчетен при средногодишна инфлация от 4,8%. Очаквам повишаване на заетостта и намаляване на безработицата, съобщи финансовият министър Асен Василев по време на съвещанието на Комисията по бюджет и финанси.

Припомняме, през вчерашния ден президентът Румен Радев разгласи, че може да наложи несъгласие на проектобюджета поради наклонността да бъдат продадени земи от държавния аграрен фонд. След това невиждано заявление финансовият министър Асен Василев съобщи, че сходно желание за увеличение на приходите било подправена вест. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР