С 12% са поевтинели имотите в Манхатън през четвъртото тримесечие

...
С 12% са поевтинели имотите в Манхатън през четвъртото тримесечие
Коментари Харесай

Пазар, който е най-зле от 6 години насам

С 12% са поевтинели парцелите в Манхатън през четвъртото тримесечие на 2017 година по отношение на същия интервал на 2016-а. Това са най-високите стойности на спад на тримесечна база за последните 6 години. Очакванията са наклонността на обезценяване да продължи след въвеждането на новите данъчни промени.

Пазарът на недвижими парцели в Манхатън страда от продължителен дефицит на първокласни парцели. Според специалисти, въпреки продажбите да могат да се възстановят през първото тримесечие на новата година, новото данъчно законодателство, което лимитира опциите за приспадане на данъци, ще продължи да въздейства върху цените на жилищата в Ню Йорк. Това се отнася най-вече за най-скъпите парцели. „ Данъчните промени ще повлияят както на цените, по този начин и на продажбите. За да се оцени изцяло това въздействие ще са нужни година и половина-две” е мнението на президента на компанията Miller Samuel Джонатан Милър.

През 2018 и 2019 гг. броят на новите планове ще продължи да нараства. Търсенето на „ евтини” първокласни парцели на стойност сред 1 и 2 млн. USD ще остане устойчиво, а продажбите на жилища и къщи на цени над 5 млн. USD ще се намали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР