С 12 гласа за, 3 въздържал се и без нито

...
С 12 гласа за, 3 въздържал се и без нито
Коментари Харесай

Социалната комисия подкрепи удължителния закон за бюджета

С 12 гласа " за ", 3 " въздържал се " и без нито един срещу Комисията по труда и обществената политика в Народното събрание поддържа на първо четене законопроекта за продължение действието на разпореждания на Закона за държавния бюджет, на Закона за бюджета на ДОО и Закона за бюджета на НЗОК за 2022 година В края на октомври Министерският съвет внесе в Народното събрание така наречен " удължителен закон " на бюджета с претекста, че няма формиран постоянен кабинет.
Заместник-министърът на финансите Людмила Петкова удостовери, че заплащания, размери и квоти ще се запазят на равнищата от 2022 година Тя увери, че са обезпечени обществените заплащания. По думите й сега не се работи по вид на нов бюджет.
Според ръководителя на комисията Георги Гьоков от Българска социалистическа партия повдигането на размера на минималната работна заплата е значимо и тя няма по какъв начин да остане на равнища от 710 лева Гьоков подсети за Директивата за съответните минимални работни заплати в Европейския съюз, призната от Европейския парламент през септември.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР