С 12-ата си поредна победа в Серия А Ювентус направи

...
С 12-ата си поредна победа в Серия А Ювентус направи
Коментари Харесай

"Ювентус" спечели отложения мач с "Аталанта" и се откъсна с четири точки на върха

С 12-ата си поредна победа в Серия А " Ювентус " направи решителна крачка към спечелването на купата за седма година подред. " Бианконерите " надиграха " Аталанта " с 2:0 в отсрочена среща от 26-ия кръг на шампионата с голове на Гонсало Игуаин и Блез Матюиди.

Мачът трябваше да се изиграе на 25 февруари, само че беше отсрочен тогава поради изобилен снеговалеж в Торино.

С триумфа си съставът на Масимилиано Алегри поведе с четири точки пред " Наполи " единствено 10 кръга преди края на шампионата. " Ювентус " към този момент е без загуба в 15 следващи дуела. Още по-впечатляващо е, че " бианконерите " не са допускали гол в мрежата си в 841 минути, за последно това се случи в срещата с " Верона " на 30 декември.

Първата част не предложи доста конспирация на " Алианц стейдиъм ", като типично по шампионски " Ювентус " игра спестовно и с най-малко старания си взе своето. " Бианконерите " стигнаха до гол в 29-ата минута, когато се разписа Гонсало Игуаин.

Аржентинецът означи 15-ото си попадение от началото на сезона в Серия А след пас на Дъглас Коста. Нападателят нахлу в наказателното поле и с удар по диагонала не остави шансове на Етрит Бериша.

Голът на Игуаин беше и единственият прецизен удар, който " Ювентус " съумя да насочи през първата част. Домакините имаха още няколко положителни шанса, само че не ги използваха.

 Игуаин бележи първия гол в мача.
© Reuters

Игуаин бележи първия гол в мача.

Второто полувреме стартира с напън на гостите от Бергамо, които демонстрираха, че няма да се примирят с отрицателния резултат. В основата на всичко по-интересно беше Йосип Иличич, който се стремеше по едно и също време да провежда играта и да тормози отбраната на " Ювентус ".

" Бианконерите " дадоха отговор с няколко рискови контраатаки, употребявайки празните пространства в отбраната на гостите. При тях обаче Коста и Пауло Дибала пропуснаха изгони положения.

В последните 20 минути " Аталанта " заигра с трима в офанзива, търсейки по всякакъв начин най-малко изравняването. Треньорът Джанпиеро Вентура пусна на терена Спинацола, Петаня и Андреас Корнелиус, само че бергамаските по този начин и не съумяха да застрашат съществено Джанлуиджи Буфон.

В 79-ата минута в границите на няколко секунди Джанлука Манчини си изкара два жълти картона и беше изпъден. Младият бранител направи две нарушавания против Игуаин и Джорджо Киелини, и остави отбора си с човек по-малко.

Две минути по-късно първенците вкараха още един път, с което убиха интригата. Матюиди осъществя с прелестен изстрел с левия крайник след подаване на Игуаин.

 Красивият удар на Блез Матюиди, довел до второто попадение.
© Reuters

Красивият удар на Блез Матюиди, довел до второто попадение.

При попадението пък Де Роон и Меди Бенатия се дърпаха и размениха няколко удара, даже без да играят с топката, което докара до жълти картони и за двамата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР